L'Ajuntament de Tarragona gestionarà les nou llars d'infants públiques de la ciutat

Recuperarà la gestió dels dos centres que encara no havien estat remunicipalitzats: el de Bonavista i el de l'Arrabassada
Imatge de la Llar d'Infants municipal de Bonavista
Imatge de la Llar d'Infants municipal de Bonavista | Llar d'Infants Bonavista

 

Si no hi ha cap sorpresa el ple de l'Ajuntament de Tarragona d'aquest divendres, 18 de maig, ratificarà la decisió de recuperar la gestió directa per part de l'Ajuntament de les dues llars d'infants públiques que encara estan externalitzades. Es tracta de la de Bonavista i la de l'Arrabassada, dos centres que aquesta darrera etapa han estat gestionats per la Fundació Santa Tecla. 


Serà a partir del curs que vinent quan el consistori remunicipalitzarà aquests dos centres, i passarà a gestionar de forma directa les dues llars d'infants. D'aquesta manera, els nous centres públics per menors de tres anys que hi ha a Tarragona seran tots, ja, de gestió municipal. Dos d'aquests centres han estat gestionats per l'Ajuntament des dels seus inicis, és el cas del Ninot i la Taronja. Els altres cinc havien tingut la seva gestió cedida a altres empreses per mitjà de concursos públics. 

 

L'any passat el consistori ja es va quedar amb la gestió de cinc d'aquests centres: Sant Pere i Sant Pau, El Miracle, Sant Salvador i Cèsar August. I quedava, doncs, dues llars d'infants que per temes de temporalitat del contracte no es va poder recuperar la gestió en el passat curs, i per això es fa ara. L'any passat la proposta de remunicipalitzar aquests cinc centres va rebre el suport de tots els grups del plenari tarragoní, amb la qual cosa l'equip de govern espera que amb l'Arrabassada i Bonavista passi el mateix. 


Aquest tema es recull en el punt sis de l'ordre del dia del ple de l'Ajuntament de divendres, i si no hi ha sorpreses, es ratificarà la proposta. El compromís de municipalitzar les Llars d'Infants públiques de la ciutat ha estat un dels objectius del govern que ha impulsat el conseller d'Educació, Francesc Roca. Comentaris

envia el comentari