Els dos regidors de la CUP Tarragona i l'activista citats a declarar pel 3-O tornaran a plantar el jutge

Són els mateixos que el passat cinc d'abril es van oposar a personificar-se als jutjats de Tarragona: Laia Estrada, Santi Fortuny i Jordi Martí
L'activista Santi Fortuny i els regidors de la CUP, Laia Estrada i Jordi Martí.
L'activista Santi Fortuny i els regidors de la CUP, Laia Estrada i Jordi Martí. | delCamp.cat

Els dos regidors de la CUP de Tarragona, Laia Estrada i Jordi Martí i l'activista Santi Fortuny, han anunciat aquest setze d'abril, que no aniran demà a declarar davant del jutge d'instrucció número dos de la ciutat pels fets del tres d'octubre. Estrada, Martí i Fortuny també es van negar a personificar-se al jutjat el passat cinc d'abril pels mateixos motius que ho fan ara. 

Els tres van justificar la darrera vegada que no compareixien al jutge perquè consideren que el procés respon a un «muntatge» policial i judicial de tipus polític. Segons ells se'ls acusa de ser els «capitosts» de les actuacions emmarcades en la jornada de vaga del dia tres d'octubre, malgrat que no van ser-ne convocants i tampoc van ser identificats pels Mossos d'Esquadra, diuen.


 

«Es tracta d'un muntatge encaminat a crear i estendre la por entre la gent que pensa que l'actual situació de Catalunya respon, només, a una intenció criminalitzadora de la protesta social, que era, és i serà legítima sempre mentre existeixin injustícies i desigualtats socials», ha manifestat la CUP en un comunicat. 

 

 

La vaga del tres d'octubre 

Martí, Estrada i Fortuny estan citats a declarar demà, disset d'abril, a la una del migdia i ja han avançat que no hi assistiran. El jutge va citar a declarar a cinc tarragonins en relació amb la vaga del tres d'octubre i la manifestació celebrada aquell dia. A la mobilització hi van participar més de 30.000 persones, només a Tarragona. Vuit dels participants a la manifestació estan sent investigats per un possible delicte d'ordre públic. Sis d'aquests ja han estat citats a declarar. Els altres dos, José Estrada i Antonio Mota, es van personar al jutjat el passat cinc d'abril, però es van acollir al seu dret a no declarar. 


 

Segons van informar en roda de premsa el passat febrer els acusats, si el jutge no retira la causa, els qui acabin sent condemnats es podrien afrontar a penses d'entre sis mesos i tres anys de presó. 

 
Comentaris

envia el comentari