Desenes de veïns de Tarragona formen una cadena humana en contra del pla de la Budellera

Els veïns volen aturar el pla parcial urbanístic que aixecaria 4.000 nous habitatges a la zona de l'anella verda
Concentració a la plaça de la Font a Tarragona en contra del pla urbanístic de la Budellera
Concentració a la plaça de la Font a Tarragona en contra del pla urbanístic de la Budellera.   | Caralp Mariné

Desenes de persones s'han donat cita aquest matí, 14 d'abril, al centre de Tarragona per protestar en contra del pla parcial de la Budellera. La mobilització ha començat a la plaça de la Font, on els representants de les entitats veïnals han llegit un manifest. Tot seguit han format una cadena humana que ha enllaçat l'Ajuntament amb la Catedral. 

Els veïns volen que s'aturi el pla parcial de la Budellera perquè, diuen, va en detriment del mediambient i destruiria una zona verda que ells consideren un pulmó per la ciutat. «Som més de 40 entitats les que donem suport a la reivindicació», ha assenyalat Gemma Ferré, presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns (FAV) de Llevant.


 

La seva entitat aposta per rehabilitar els barris i tirar endavant projectes de cohesió de la ciutat en lloc de macroprojectes com el que ha plantejat el consistori per la Budellera. «Aquest projecte trinxa el pulmó ver de casa nostra. No creiem que aquesta política urbanística sigui la correcta», ha sentenciat en declaracions als mitjans a la plaça de la Font, poc abans d'unir-se a la cadena humana. 

Mentre aquesta cadena s'anava formant els presents a la mobilització anaven cridant diverses proclames com ara: «L'Anella verda no està en venda», o «no, no, no a l'especulació». 

 

Problemes de mobilització 

Ferré també ha recordat els problemes de mobilització que comportaria un projecte com aquest. Ja que ha dit, s'instal·larien 12.000 persones en un nou barri i es comptaria amb les mateixes infraestructures que ara, el que suposaria un col·lapse per la mobilització.


 

Ferré ja va explicar aquesta setmana a delCamp.cat els principals problemes d'aquest projecte i quines són les alternatives que des de la FAV Llevant plantegen. Entre aquestes demanen al consistori que actuï sobre els pisos buits que hi ha a la ciutat i que apliqui projectes de rehabilitació i cohesió dels barris. 
Comentaris

envia el comentari