Les comparses més espectaculars s’exhibeixen a la Rua de Lluïment de Tarragona

El recorregut s’ha avançat una hora respecte a l’horari habitual per afavorir la presència de públic familiar
El Carnaval de Tarragona torna a enlluernar la ciutat.
El Carnaval de Tarragona torna a enlluernar la ciutat. | Antonio Bistouras

 

Les comparses més espectaculars del Carnaval de Tarragona es van exhibir aquest diumenge a la tarda en la Rua de Lluïment. Amb lluentons, música, llums i balls vistosos, les 15 entitats guanyadores de l’any anterior es van passejar pel centre de la ciutat aportant els últims moments de disbauxa del cap de setmana de Carnaval. Tot plegat, acompanyats dels seguicis del Rei Carnestoltes i la Concubina. Enguany, la rua es va avançar una hora i va començar a les 18 hores en lloc de les 19 hores habituals per facilitar que el públic familiar pugui gaudir d’aquesta festa. L'inici de la rua va ser l’avinguda Ramon i Cajal, va pujar fins la Rambla Nova per enfilar Rovira i Virgili i va acabar a l’avinguda Catalunya.

 

L'esdeveniment atreu una multitud de visitants, alguns disfressats i d'altres que s'enduen cadires per poder tenir assegurat un bon lloc per gaudir del recorregut. La concubina d'enguany, Yulán Serrano, de Colours Fantasy creu que els espectadors «venen a buscar balls, vestits impressionants i diversió». «Només cal veure les cares dels membres de les comparses com desfilen», va afegir Paco Fiori, de la comparsa que enguany ostenta el regnat, Sinhus Sport, amb Hèctor López.


El judici del Rei Carnestoltes, acte destacat d'aquest dilluns

La Rua de Lluïment marca que s'acosta el final del Carnestoltes. Dilluns a la tarda, a partir de les vuit del vespre, serà el torn del judici del Rei Carnestoltes, que enguany es trasllada a la sala d'actes de l'Antiga Audiència. De cara dimarts, es preveu la jornada de dol i l'enterrament del Rei Carnestoltes, on també es lliuraran els premis corresponents.

 

«Encara no s'ha acabat i donar un premi a una altra comparsa també és una sensació bonica», va explicar Serrano. Per la seva banda, el Rei Carnestoltes, Hèctor López, va explicar que està satisfet de com han anat les festes, tot i que va lamentar que hagi de deixar el càrrec, ja que és la primera vegada que és Rei i «probablement l'última, perquè és molt difícil ser Rei Carnestoltes a Tarragona».

 

El Carnaval de Tarragona torna a enlluernar la ciutat.
El Carnaval de Tarragona torna a enlluernar la ciutat. | Antonio Bistouras

 


Amb tot, les comparses deixaran enrere l'ambient de Carnaval només per unes setmanes. Fiori va explicar que la seva entitat ja sap de què es disfressarà en l'edició vinent: «Deixarem un mes de descans i tornarem», va explicar. «Les comparses s'ho treballen molt, pràcticament tot l'any, i el resultat es nota als carrers», apunta la concubina.

 

Tarragona viu un Carnaval espectacular, amb una agenda plena d'actes. Dissabte es va celebrar la Rua d'Artesania, amb prop de 2.000 persones participant-hi en 29 comparses. El recorregut que es va estrenar l'any passat s'ha mantingut. Les comparses van sortir de l'avinguda Ramon i Cajal, van enfilar cap al carrer Rovira i Virgili per acabar a l'avinguda Catalunya, a les portes del campus de la URV. La decisió es va posar en pràctica amb èxit l'any passat, ja que facilita la mobilitat al centre de la ciutat i, al mateix temps, permet a les comparses augmentar el lluïment de les seves actuacions.Comentaris

envia el comentari