L'Ajuntament de Tarragona s'ofereix a acollir els refugiats de l'Aquarius

Els vaixells, que transporten 629 refugiats, naveguen cap al port de València
Diversos immigrants rescatats a l'Aquarius durant la matinada del diumenge 10 de juny.
Diversos immigrants rescatats a l'Aquarius durant la matinada del diumenge 10 de juny. | Karpov/SOS MEDITERRANEE

 

L'Ajuntament de Tarragona està disposat a acollir les persones refugiades que viatgen en el vaixell Aquarius que arribaran al port de València, tal com ha fet públic el consistori aquest dimecres, 13 de juny. La consellera de Cooperació, Ivana Martínez, ha remarcat que Tarragona és una ciutat acollidora que «oferim a unes persones que estan fugint del seu país per raons humanitàries. No ens podem quedar sense fer res».

 

El consistori ha recordat que ja va constituir la Taula Local d'Acollida per coordinar recursos i accions de tots els agents del municipi i on es posa en comú l'acció dels diferents agents implicats. De la mateixa manera, l'Ajuntament va concedir una subvenció a l'Associació Comitè Català per als Refugiats, Catalunya amb ACNUR de més de 41.200 euros. Aquest ajut es va destinar a l'atenció de les persones refugiades pel conflicte a Síria


L'Aquarius ja navega cap a València

El vaixell Aquarius, juntament amb les dues altres embarcacions italianes que porten el nom de Dattilo i Orione, ja naveguen rumb cap al port de València. En les embarcacions hi viatgen 629 persones rescatades al mar Mediterrani la nit del dissabte passat, 9 de juny, per aquest vaixell de l'ONG SOS Mediterranee. 


El viatge de l'Aquarius s'ha retardat tres dies després que tant els governs d'Itàlia com de Malta es neguessin a acollir les persones refugiades, fet que ha causat una polèmica a nivell institucional. Aquest dilluns, 11 de juny, el govern espanyol va anunciar que permetria el desembarcament del vaixell al port de València.

 

Tot i això, els responsables del vaixell van assegurar que el viatge no era segur, ja que se sobrepassava la capacitat màxima de passatgers. Per això, la Guàrdia Costera Italiana va enviar els dos vaixells, els quals transporten 500 de les 629 persones refugiades. 

 

L'EDITORIAL: Welcome Refugees?
Comentaris
Conde
I la las personas que están durmiendo en la calle en Tarragona como ve el turismo que visita Tarragona hay que Alludar a todas las personas

envia el comentari