Vila-seca en Comú proposa que l’Ajuntament contribueixi a reduir el consum de productes ensucrats

Una manera per aconseguir-ho seria regalant caramels sense sucre a les cavalcades o joguines en lloc de llaminadures

Testimonis d’algunes famílies que fan ús dels espais i serveis pensats per infants a Vila-seca (llars d’infants, ludoteca, casal d’estiu, etc) il·lustren la problemàtica: «Al centre de suport familiar on va el meu fill, els donen galetes cada dia per esmorzar», «a la ludoteca van donar-li un dònut i un ou de xocolata quan encara no tenia ni un any», «no sabia com fer-ho per amagar-li les llaminadures que li havia cagat el tió, perquè, a més, veia com se les menjaven la resta de nens i nenes», «la meva nena m’ha dit que els han donat coca-cola al menjador del casal d’estiu!» i un llarg etcètera que inclou tot d’esdeveniments on es lliuren sucs ensucrats, batuts de xocolata, coca i xocolata calenta.


 

L’alt consum de sucre durant la infància és la principal preocupació dels nutricionistes i pediatres. El seu consum crea addicció i està directament relacionat amb les càries, l’obesitat i el risc de patit malalties cardiovasculars. Actualment es consum amb tanta normalitat que els professionals destaquen que és freqüent que només amb l’esmorzar un infant ja hagi superat la ingesta diària recomanada. Els estudis revelen que als vuit anys un infant ja ha consumit la mateixa quantitat de sucre que els seus avis.

El grup municipal de Vila-seca en comú afirma que «quan parlem de quelcom que perjudica la salut d’un infant, la decisió del seu consum hauria de ser estrictament familiar. Un nen o nena potser esmorza un excés de sucre, responsabilitat familiar, però massa sovint a la llar, al col·legi, a la ludoteca i a festes diverses, els hi donen més sucre... el còmput setmanal esgarrifa. La responsabilitat de l’Ajuntament ha de ser no agreujar més la situació, al contrari, ajudar a revertir-la en la mesura de les nostres possibilitats».


 

La moció que presentaran el proper ple proposa que amb voluntat, imaginació i ajuda de professionals, es cerqui una alternativa més saludable a allò que ja s’està oferint als infants. Alguns suggeriments fàcils d’aplicar són que els caramels de la cavalcada siguin sense sucre o que els tions de les llars i de la ludoteca caguin joguines en comptes de llaminadures.
Comentaris

envia el comentari