Units per Avançar vol que ningú de l'Ajuntament de Tarragona pugui promocionar begudes alcohòliques

L'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha presentat més d'una vegada begudes com el Chartreuse a les festes de la ciutat
Josep Fèlix Ballesteros en roda de premsa ensenyant la imatge del nou barrilet.
Josep Fèlix Ballesteros en una imatge d'arxiu presentat el disseny del barrilet de les festes | Josep M. Llauradó

 

El grup municipal d'Units per Avançar presentarà una moció al pròxim ple de l'Ajuntament de Tarragona per prohibir la promoció pública per part dels membres del consistori de begudes amb contingut alcohòlic. La moció fa referència a diverses actuacions que s'han dut a terme els últims anys per part d'alguns membres del govern amb l'objectiu de promocionar begudes autòctones tradicionals, com el Chartreuse, en les festes populars o altres esdeveniments.


De fet, el juliol passat, el departament de Salut de la Generalitat va criticar a l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros per mantenir una actitud permissiva amb el consum d'alcohol durant les festes de la ciutat. L'alcalde va dir en aquell moment que seguirà defensant les begudes de les festes per raons de vinculació i tradició. 

 

«Sota cap pretext es pot apel·lar a la tradició cultural per incentivar i promocionar el consum de begudes alcohòliques, i menys entre els joves, atès que l’interès general està per damunt de qualsevol altra variable i consideració», ha declarat el grup Units per Avançar en una nota de premsa.

 


I afegeix: «Des d’aquest Consistori s’ha treballat de forma transversal i incansable, tant per sensibilitzar la població de la problemàtica generada per aquest consum com per intentar minimitzar o evitar-ne les nefastes conseqüències que se’n deriven, especialment entre els més joves. Ara demanem que aquest treball de base es reflecteixi en la imatge pública de les persones que ens representen». Comentaris

envia el comentari