Tarragona també demana que el vaixell policial se'n vagi del Port

 

Tal com s'esperava, el ple municipal de l'Ajuntament de Tarragona s'ha omplert de protestes relacionades amb el referèndum. Amb un ambient tens, els regidors han hagut de debatre sobre un total de quatre mocions que condemnaven la violència policial del passat 1 d'octubre. Membres del Comitè en Defensa del Referèndum han estès una pancarta amb el lema «Ballesteros dimissió. El poble de Tarragona no perdona», mentre que ERC ja n'havia estès una altra a la seva bancada en el mateix sentit: «La gent de Tarragona no es toca». La majoria dels textos —tret del del PSC, que demanava reprovar també el president de la Generalitat— han estat aprovats. El primer d'ells, proposat per ERC, plantejava que l'Ajuntament demanés la retirada del vaixell amarrat al Port ple de policia espanyola, i finalment ha pogut aprovar-se per l'abstenció del PSC i els vots en contra del PP i Ciutadans.


Davant les reivindicacions sobiranistes del PDECat, ERC i la CUP, els regidors del PP i Ciutadans han denunciat haver patit insults al carrer amb les seves famílies aquests dies. Per la seva banda, l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros, que ha hagut de fer callar el públic en diverses ocasions, ha clos la discussió assegurant que l'1 d'octubre va dur a terme gairebé dues-centes gestions i que està «molt tranquil» pel que va fer aquell diumenge.

 

Oposició dels treballadors al catàleg de llocs de treball

Segueix la protesta laboral a l'Ajuntament de Tarragona, que aquest dilluns ha aprovat de manera definitiva el catàleg de llocs de treball, el primer amb què compta el consistori. Segons han denunciat sindicats i oposició, alguns treballadors s'han vist perjudicats per aquest nou catàleg i per aquest motiu alguns d'ells han protestat d'esquenes al plenari. La sessió ha finalitzat quan arribaven les dues de la tarda amb l'aprovació d'altres mocions sobre els refugiats, els atemptats de Barcelona i Cambrils, la violència de gènere o la millora als barris de la ciutat, mentre que s'han retirat tres mocions a l'espera que es puguin debatre en altres plenaris.

 

Treballadors de l'Ajuntament de Tarragona han protestat aquest dilluns en el punt d'aprovació de la nova relació de llocs de treball.
Treballadors de l'Ajuntament de Tarragona han protestat aquest dilluns en el punt d'aprovació de la nova relació de llocs de treball. | Josep M. Llauradó

 

Membres del Comitè en Defensa del Referèndum han demanar la dimissió de l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros. Al costat, un membre de Ciutadans amb una bandera espanyola.
Membres del Comitè en Defensa del Referèndum han demanar la dimissió de l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros. Al costat, un membre de Ciutadans amb una bandera espanyola. | Josep M. Llauradó

 

El grup municipal d'ERC ha penjat una pancarta amb el lema «La gent de Tarragona no es toca».
El grup municipal d'ERC ha penjat una pancarta amb el lema «La gent de Tarragona no es toca». | Josep M. Llauradó

 
Comentaris

envia el comentari