El ple de l'Ajuntament de Tarragona de divendres no abordarà el cessament de Laia Estrada

El termini per presentar al·legacions sobre aquest punt de l'ordre del dia acaba el 20 d'abril
Laia Estrada (CUP), atenent els mitjans de comunicació.
Imatge de la regidora de la CUP, Laia Estrada, en una atenció als mitjans de comunicació. | Josep M. Llauradó

 

El cessament de la regidora de la CUP, Laia Estrada, va ser un dels temes que més controvèrsia va generar el dia del ple del mes passat de l'Ajuntament de Tarragona. Aquest divendres, 16 de març, se celebra el ple d'aquest mes i el tema del seu cessament quedarà aparcat fins a l'abril. 


El punt sobre la substitució d'Estrada es va ajornar després que l'Alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, anuncies l'obertura d'un període de 15 dies hàbils per presentar al·legacions.Aquest termini, doncs, encara no haurà vençut aquest divendres, segons la CUP fins al dia 20 de març poden presentar-se al·legacions. Així doncs, el cessament de la regidora no es tractarà fins al ple d'abril. Estrada ha dit en declaracions a delCamp.cat que encara no saben si presentaran o no aquestes al·legacions, però podria ser que no ho fessin. 

 

 

El 22 de febrer el govern va informar que portaria al ple del consistori el cessament de la regidora de la CUP. La decisió parteix de la sentència de l'anomenat cas Bershka, en què tant ella com dos altres membres de l'Esquerra Independentista van ser condemnats per una acció performativa a la Rambla Nova el passat 7 de gener de 2009. La sentència va arribar tot just a finals de 2017 i entre d'altres inhabilita els condemnats de sufragi passiu en un període de tres mesos. El jutge, però, no aclareix si això significa que ha de deixar el seu càrrec polític.


L'Ajuntament de Tarragona va encarregar un informe al seu secretari, que va concloure que sí que hi havia incompatibilitat entre la sentència i el càrrec, però poc després la CUP va afirmar en roda de premsa que ells disposaven d'un contrainforme.  Begoña Floria, portaveu del govern, es va refermar pocs dies abans del ple de març amb la necessitat de portar al ple el cessament d'Estrada i va dir que  «no portar aquest punt al ple hagués estat una decisió arbitrària que quedaria poc ajustada».

 

La CUP ha denunciat, un cop més, l'intent del govern de cessar a la regidora, i ha criticat que la Junta de Portaveus no hagi admès a tràmit la sol·licitud presentada pel partit anticapitalista per declarar la «nul·litat de ple dret dels acords adoptats en la Junta de Portaveus» prèvia a l'anterior ple, reunió on es va decidir que en el ple de març es parlaria del seu cessament. Segons la CUP el punt del cessament de Laia Estrada no estava en l'ordre del dia i no se'ls havia notificat. De fet, va ser afegit a última hora després de tractar-se en la Junta de Portaveus prèvia al ple de març. Comentaris

envia el comentari