ÚLTIMA HORA

Torra vindrà finalment a la inauguració dels Jocs

Laia Estrada no serà cessada del seu càrrec com a consellera de Tarragona

La Junta de Portaveus del consistori ha votat per unanimitat aparcar el tema
La regidora de la CUP de Tarragona, Laia Estrada, somrient en sortir de la reunió de la Junta de Portaveus
La regidora de la CUP de Tarragona, Laia Estrada, somrient en sortir de la reunió de la Junta de Portaveus | delCamp.cat

 

La polèmica sobre el possible cessament de la regidora de la CUP de Tarragona, Laia Estrada, motivada per la sentència de l'anomenat 'Cas Berska', ha quedat resolta. La Junta de Portaveus ha aprovat per unanimitat deixar de banda el tema i permetre a la regidora seguir exercint el seu càrrec. Segons el govern el canvi de gir en el tema es deu a la rebaixa de la pena, que va substituir els mesos de presó per una multa de 1.780 euros.


El cessament de la regidora estava en l'ordre del dia del ple del mes de febrer. Abans d'entrar a debatre sobre el tema, però, l'alcalde va dir que ajornava el debat perquè donaven 15 dies al partit per poder presentar al·legacions. Estrada va presentar el mes de març les al·legacions pertinents. 

 

El tema del seu cessament s'ha anat ajornant ple rere ple des d'aquell mes, segons el govern els serveis jurídics de l'Ajuntament estaven estudiant el cas. Aquest dijous, 13 de juny, el govern ha portat a la Junta de Portaveus la possibilitat de deixar aquest tema al marge del ple i aparcar-lo definitivament. Una proposta aprovada per unanimitat. 

 


Segons Ana Santos, consellera del govern de Ballesteros, el tema ha quedat aparcat per «la substitució de la pena». «Havent-hi aquesta substitució de la pena s'ha fet prevaldre el dret d'exercir el càrrec de conseller», ha manifestat a delCamp.cat. 

 

Proposta presentada per l'alcalde

Segons Santos, ha sigut el mateix alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, qui ha presentat la proposta a la Junta de Portaveus d'aquest dimecres, sense necessitat d'esperar l'informe jurídic. «No hi ha un informe jurídic sobre el tema», ha manifestat Santos.  

 

Segons la consellera les al·legacions presentades per Laia Estrada i el canvi de la pena són el que han motivat la decisió del govern d'apartar el tema. 

 

La CUP ho celebra com «una victòria»

Els anticapitalistes han considerat la decisió d'aparcat definitivament el cessament de la regidora com una «victòria». I han assenyalat que es un dels «escassos casos davant dels quals es fa justícia». 

 

Els cupaires han titllat tot el procés de «cúmul de despropòsits» i han apuntat a «l'absurditat d'aquesta resolució». «Si no existeix incompatibilitat, no hi ha cas, i és per això que no s'hauria d'haver posat el tema sobre la taula, si més no abans que no es resolgués la sol·licitud de substitució», han manifestat.Comentaris

envia el comentari