ERC reclama millores d'accessibilitat al cementiri de Tarragona

Denuncien les dificultats d'accés al cementiri muniicpal en una moció que presentaran divendres
ERC reclama millores d'accessibilitat al cementiri de Tarragona
ERC reclama millores d'accessibilitat al cementiri de Tarragona.  | Google Maps

 

El grup municipal d'ERC-MES-MDC demana que el cementiri de Tarragona disposi d'un pla d'accessibilitat que acabi amb les barreres arquitectòniques. «Només entrar al cementiri trobem un esglaó al llindar de la porta que s'hauria d'eliminar», denuncien els republicans. Afegeixen que «el paviment de l'interior de l'espai dificulta la circulació amb cadira de rodes». 

 

El portaveu del grup republicà, Pau Ricomà, ha explicat que «el cementiri és un espai públic urbà, i la Llei d'Accessibilitat de Catalunya estableix que l'Ajuntament ha de garantir l'accessibilitat i el manteniment d'aquests espais». Ricomà ha remarcat que «és indispensable de fer cent per cent accessible un espai utilitzat per molta gent gran i per altres col·lectius amb dificultas de mobilitat». 


Presentaran una moció amb els punts que requereixen millores

Els republicans han anunciat que el pròxim divendres presentaran una moció al plenari on s'enumeren altres elements que requereixen una intervenció de millora en aspectes d'accessibilitat. «L'accés als columbaris on es dipositen les cendres és mitjançant una escala amb molta inclinació, inaccessible per a persones amb mobilitat reduïda», ha explicat Ricomà, i ha afegit que «en tot el cementiri s'haurien de revisar els pendents, perquè en alguns casos poden tenir una inclinació excessiva que dificulti la mobilitat». Els republicans també reclamen que el panell electrònic informatiu de l'entrada del cementiri inclogui informació per a persones invidents i especifiqui el recorregut adaptat per a persones amb cadira de rodes. 

 

Des del grup municipal d'ERC-MES-MDC demanen a l'Ajuntament de Tarragona que insti al propietari del cementiri de Tarragona a elaborar el seu propi pla d'accessibilitat i que el Consell Municipal de la Discapacitat sigui partícip de la iniciativa fent les aportacions de millora que corresponguin. «L'accessibilitat és una assignatura pendent a Tarragona que no podem seguir dilatant en el temps», lamenta Ricomà, i recorda que «a la ciutat no disposem d'un pla d'accessibilitat malgrat que fa dos anys el ple va aprovar una proposta d'ERC per realitzar-lo». 
Comentaris

envia el comentari