El diputat del PSC, Joan Ruiz, critica les inversions per Tarragona del projecte de pressupostos de l'Estat

Apunta els projectes per l'A-7 i l'A-27 com dos dels temes més abandonats pel govern del PP
Roda de premsa del diputat del PSC per Tarragona al Congres, Joan Ruíz
Roda de premsa del diputat del PSC per Tarragona al Congres, Joan Ruíz | Caralp Mariné

Joan Ruiz, diputat del PSC al Congres per Tarragona, ha titllat el projecte de pressupostos que va presentar el govern del PP fa unes setmanes «d'autèntic menyspreu» cap a Tarragona. Segons Ruiz el govern no té en compte la potència del territori i li ha tirat en cara al president del govern espanyol que el projecte destina un 46% menys d'inversió a les comarques de Tarragona que el total del qual va destinar el govern en l'última etapa de José Luis Rodríguez Zapatero com a president del govern.  


Ruiz ha fet una valoració dels pressupostos en el seu conjunt i ha assegurat que s tracta d'un «pur exercici de cinisme», perquè, assegura, les partides socials disminueixen en percentatge. Ha criticat la disminució de la inversió en temes com la violència de gènere, les pensions o l'emancipació dels joves. Ha criticat, també, que els hagin tombat diverses proposicions de llei a favor de les persones discapacitades que viuen soles a la seva llar. 

 

Ruiz s'ha mostrat preocupat, sobretot, per les inversions que l'estat pretén destinar a dos dels projectes més importants pel que fa a connexions per carretera. Es tracta de l'A-7 i l'A-27. Ruiz ha criticat que dels 350 milions d'euros que el govern del PP va anunciar que destinaria a l'A-7 només en destinin a Tarragona un total de cinc milions, que servirà per ampliar el tram que va de la Mora fins a la rotonda de Torredembarra.


«A aquest pas arribarem a Barcelona d'aquí a 40 anys», ha dit. Ha criticat, també, que en  direcció al sud només contempli destinar mig milió d'euros pel tram la Jana amb el Perelló. «No suposarà la construcció ni d'un metre d'autovia», ha sentenciat. També s'ha mostrat preocupat per l'abandó de l'A-27, perquè ha assegurat que fa més d'un any i mig que no s'hi està fent massa cosa. 

 

En total el govern espanyol té previst destinar, si finalment s'aproven els pressupostos, 275 milions d'euros a Tarragona. El projecte de pressupostos es va presentar a Tarragona fa uns dies, de la mà del diputat del PP, Jordi Roca. De moment però, falta veure si finalment s'aprovaran. 
Comentaris

envia el comentari