Dídac Nadal (PDECat): «A Tarragona no tenim alcalde»

El candiat del PDECat a les eleccions de 2019 fa valoració dels tres anys de mandat de Ballesteros
Dídac Nadal, candidat del PDECat a l'alcaldia de Tarragonaq
Dídac Nadal, candidat del PDECat a l'alcaldia de Tarragonaq | Caralp Mariné

 

Aquest dijous, 13 de juny, li ha tocat el torn al PDECat, partit que fa poc va anunciar qui seria el seu candidat a l'alcaldia per les eleccions de 2019: Dídac Nadal. Ciutadans i ERC ja van fer fa uns dies les seves conferències sobre l'estat de la ciutat. Dídac Nadal, però, ha optat per un format molt més familiar, ell, la seva cap de premsa, i periodistes. Res de portes obertes. Nadal ha criticat durament la «dissidència i absència absoluta» de les actuacions del govern local liderat per Josep Fèlix Ballesteros.

 


Nadal assegura que la gestió d'aquest govern ha fallat des de tres perspectives: ha incomplert el projecte electoral, no ha sabut mantenir i cuidar l'espai públic i ha fet cas omís als acords aprovats al ple del consistori.

 

«A Tarragona no tenim alcalde», ha sentenciat Nadal, per afegir: «Ballesteros s'ho ha jugat tot a la carta dels Jocs Mediterranis», dels quals no ha volgut entrar a parlar, justificant., ha dit, que ara ja no és el moment donada la proximitat de la competició.


Incompliment del programa electoral

La primera crítica cap aquest govern, doncs, té a veure amb l'incompliment del seu programa electoral presentat a les eleccions de 2015, segons Nadal. Aquest incompliment, ha dit, arriba gairebé al 80% de totes les propostes fetes, i ha suposat deixar de banda coses com el desplegament de la policia de barri, el Museu de la Química al Banc d'Espanya o la Colònia Tàrraco, entre altres.

 

Manteniment de la ciutat

L'altra gran crítica l'ha dirigida a «l'absència absoluta de manteniment de la ciutat». Aquesta falta de manteniment de l'espai públic comportarà, ha dit Nadal, aplicar plans de xoc per «fer front a contingències».

 

«Cap veí de la ciutat pot dir que el seu entorn més immediat estigui conservat», ha dit assegurant que ha parlat amb molts veïns, associacions i col·lectius, dels quals ha dit també, que li han fet arribar que senten que l'Ajuntament és més un entrebanc que altre cosa. De pas, ha deixat anar, com qui no vol la cosa, que a l'alcalde no se'l veu massa passejant per la ciutat o parlant amb els veïns.

 

Mocions aprovades

Per últim ha fet referència a la «falta de compromís» del govern per tirar endavant totes aquelles mesures aprovades en plenari. «De les 361 mocions aprovades des del 2015 només se n'han complert vuit», ha manifestat.

 

Algunes d'aquestes mocions són les que fan referència amb el cablejat elèctric del Serrallo, la reducció dels preus del transport públic per les persones amb discapacitat psíquica o la figura del regidor de barri.

 

Les prioritats de Nadal

El candidat a l'alcaldia de Tarragona del PDECat ha dit que un dels seus projectes primordials és el que fa referència al Banc d'Espanya. Segons Nadal la discussió sobre el què s'ha de fer amb aquest espai no pot aturar la utilització de l'espai. «Ens perdem en saber quin serà el sentit d'aquests grans projectes, mentre discutim, no tenim projecte», ha manifestat.

 

Una altra de les seves prioritats té a veure en obrir la ciutat al mar i impulsar l'Anella Verda. «Aquests són els grans actius de Tarragona, juntament amb el patrimoni i la cultura», ha manifestat. També ha apuntat com una de les necessitats a tirar endavant de forma urgent la de «cosir tota Tarragona perquè l'urbanisme no sigui un fre pels ciutadans».

 

El format per les eleccions

Nadal no ha concretat quina serà la forma amb la qual es presentarà el parit a les eleccions de 2019, tampoc ha donat més detalls sobre la llista, tot i que ha dit que inclourà gent de l'executiva del partit i gent de fora.

 

Sobre la defensa de l'independentisme ha dit que la prioritat per ell és «defensar la democràcia per davant de tot». «Estem en un moment a Espanya en el qual és més important defensar la democràcia que no una altra cosa», ha dit.

 

Nadal vol que Tarragona jugui el paper de capitalitat que li pertoca, ja que segons ell , no ho està fent. «Exercir la capitalitat i exercir-la de veritat», ha detallat. Sobre com afectarà el context polític al resultat electoral municipal, o si tindrà un impacte, no ha volgut entrar en detalls, ja que ha assegurat que l'escenari podia canviar molt d'aquí a les eleccions.

 

Un escenari que, si prenem com a mesura les últimes eleccions catalanes, fa pronosticar que grups com Ciutadans podrien prendre força en ciutats com Tarragona. Sobre això, però, no ha volgut entrar en més detalls, convençut que d'aquí a un any l'escenari podria ser un altre.Comentaris

envia el comentari