CiU i Decidim Vila-seca exigeixen la dimissió dels polítics implicats en les càrregues policials de l’1-O

Els dos grups municipals demanen que es retirin els cossos policials enviats a Catalunya
Imatge de la Policia Nacional en grup després de les càrregues policials de l'1-O
Imatge de la policia espanyola en grup després de les càrregues policials de l'1-O | DelCamp.cat

 

Els grups municipals de Decidim Vila-seca i de Convergència i Unió de l’Ajuntament de Vila-seca han mostrat les seves discrepàncies amb les actuacions dels cossos policials de l’Estat espanyol que van esdevenir el dia de la votació per l’autodeterminació de Catalunya. Els ciutadans de Vila-seca que volien exercir el seu dret a vot van patir les càrregues policials que van tenir lloc en els col·legis electorals del municipi el passat 1 d’octubre. Tanmateix, arreu de Catalunya es van viure episodis similars protagonitzats per la Guàrdia Civil i la policia espanyola que pretenien evitar la votació. Aquestes actuacions policials van deixar 893 persones ferides segons va informar el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.


Davant dels fets transcorreguts, els dos grups municipals han demanat en un comunicat «la dimissió dels responsables polítics i la retirada immediata dels efectius policials enviats a Catalunya per reprimir la jornada electoral». A més, han titllat de «vergonyós» a l’Estat espanyol per haver exercit una «dura violència desproporcionada davant d’una ciutadania absolutament indefensa», i han demanat el suport de les institucions europees i de la comunitat internacional. 

 

Amb tot, han aprofitat l’ocasió per transmetre el seu suport i solidaritat amb la resta de municipis que van presenciar les càrregues policials. D’altra banda, s’han posicionat condemnant «tota la violència generada per l’Estat espanyol, emparat pel seu Govern» i han afegit que els ciutadans «volien decidir i exercir la democràcia». També han fet al·lusió als votants, als voluntaris i voluntàries, als alcaldes i alcaldesses, als càrrecs electes locals i altres col·laboradors que van romandre als col·legis per evitar l’entrada dels cossos policials, agraint l’actitud i el comportament «pacífic».
Comentaris

envia el comentari