La CUP, ERC i PDECat presenten una moció perquè l'Ajuntament de Tarragona reclami l'alliberament dels polítics presos

Els tres partits volen que el govern local es posicioni en aquesta qüestió
Presentació de la moció a l'Ajuntament de Tarragona
Presentació de la moció a l'Ajuntament de Tarragona | delCamp.cat

 

Les tres formacions independentistes de l'Ajuntament de Tarragona, ERC, CUP i PDECat, han presentat una moció al ple d'aquesta setmana que se celebrarà el divendres 20 d'abril, per demanar a l'Ajuntament que es posicioni sobre la situació dels polítics presos. Les formacions demanen al consistori que reclami l'alliberament de tots ells. «L'Ajuntament de Tarragona ha d'aprovar aquesta moció perquè la repressió de l'estat està vulnerant també els drets de les tarragonines i els tarragonins», ha declarat el portaveu d'ERC, Pau Ricomà. 


La regidora de la CUP, Laia Estrada, s'ha pronunciat en el mateix sentit. i ha dit que les tres formacions han decidit presentar aquesta moció perquè consideren que «el món local no pot romandre al marge d'aquesta situació, s'ha de posicionar». Estrada ha recordat, també, que ja hi ha més de 1.000 persones encausades, empresonades i exiliades per aquesta qüestió. «Som davant d'una autèntica cacera de bruixes i cal que tot aquell que es consideri demòcrata alci la veu», ha dit. 

 

Front comú dels tres partits a Tarragona

«Estem vivint una escalada repressiva quotidiana que en les darreres setmanes s'ha vist agreujada amb l'empresonament de diputats catalans i la presidenta del Parlament, l'exili de Marta Rovira i la persecució contra els CDR», ha declarat Ricomà. I ha afegit: «Rebutgem de ple l'assetjament absolut que està patint la societat civil catalana i anunciem que no desistirem en la reivindicació pacífica dels nostres drets». 


 

Estrada ha dit que la moció «denuncia l'acarnissament i la deriva dictatorial del govern de l'estat espanyol» i ha remarcat que aquesta no només afecta Catalunya sinó a tot l'estat. I ha posat com a exemple el cas dels nois d'Altassu, que han estat jutjats avui per una baralla en un bar, acusats de terrorisme. La regidora s'ha mostrat convençuda que la moció tirarà endavant. 
Comentaris

envia el comentari