La CUP apunta a l'Església com a objectiu a batre en la construcció de la nova república

La formació anticapitalista considera que amb el nou Estat serà més senzill suprimir concerts amb escoles i cobrar l'IBI a la institució catòlica
Imatge de la roda de premsa celebrada aquest dimarts, davant la Catedral.
Imatge de la roda de premsa celebrada aquest dimarts, davant la Catedral. | Josep M. Llauradó

Que l'Església pagui IBI i que s'acabin les subvencions a les escoles concertades, especialment les que separen per sexes, són algunes de les propostes de la CUP per a la nova República catalana. Així ho han explicitat aquest migdia davant la Catedral de Tarragona amb una pancarta que reivindicava «Una República laica i sense privilegis». Al parer de la formació anticapitalista, l'Església avui dia encara és una «estructura de poder que cal combatre» a que «històricament ha reforçat els estereotips de gènere» atorgant a la dona «un rol reproductiu i de submissió». Com a casos pràctics han posat les condemnes per les accions per l'avortament lliure i gratuït a Palma o les declaracions del bisbe de Solsona i de l'arquebisbe de Tarragona en contra de la llibertat sexual i de les persones LGBTI.


Marta Llorens, regidora de la CUP a Reus, ha detallat que a Catalunya hi ha fins a setze concerts amb escoles que segreguen per sexes i que aquestes estan lligades o bé a l'Opus Dei o bé a Legionarios de Cristo. Dues d'elles es troben al Camp de Tarragona, concretament a Constantí (Turó) i la Canonja (Aura), que costen a l'erari públic 1,5 milions d'euros en la primera i 2 milions d'euros en la segona. Segons Llorens, amb aquests diners es podrien fer «més centres públics, pagar més beques menjador i habilitar més places a les escoles bressol». En aquest sentit, ha recordat que Meritxell Ruiz, consellera d'Ensenyament de la Generalitat, va «desobeir» el Parlament a l'hora de suprimir aquests concerts.

 

En l'àmbit local, la regidora de Tarragona Laia Estrada ha destacat que amb els diners que es podrien recaptar amb l'IBI dels béns de l'Església a la ciutat es podrien afrontar els desequilibris pressupostaris de l'Ajuntament. «L'exempció de l'IBI és intolerable en ple segle XXI», ha afirmat, acompanyada de la diputada Mireia Vehí. Vehí ha parlat a més sobre el referèndum i ha rebutjat novament la resposta policial de l'Estat per evitar-lo.
Comentaris
Ferran
Espero que combatin l'Islam amb la mateixa fermesa. Som catalans. Ni espanyols ni musulmans.
Aquests de la CUP són uns imbècils! Gent així no te cabuda a la nova República Catalana
Pere
Em sembla bé que no es subvencionin centres que fan separació per sexes. Però que l'Església pagui IBI... voldria dir que algú mantingués edificis històrics que creen moltíssimes despeses. I també que si el paga l Església, el paguin els sindicats i les seus dels partits politics, entre ells, els de la CUP.
Francis
La CUP per no pagar no paga ni el lloguer dels terrenys municipals on hi té el casal despertaferro a Reus, i tampoc paguen impostos per les drogues que s'hi consumeixen. Primer que es manifestin a favor de pagar impostos per la maria que es fumen, després poden donar lliçons.
Xavier
Aquesta gent fa pena!
Jaume
I aquesta gent lidera el procés? No pot anar bé de cap manera...

envia el comentari