Ciutadans Tarragona reclama a l'equip de govern «la retirada del jardí vertical de la Tabacalera»

El portaveu del grup municipal de Cs ha qualificat el fracàs del projecte del jardí vertical com una evidència «del fracàs de l’equip de Ballesteros»
Imatge del Jardí vertical de Tabacalera i de la pantalla
Imatge del Jardí vertical de Tabacalera i de la pantalla | Cedida

El grup municipal de Ciutadans (Cs) de Tarragona, Rubén Viñuales, reclama el desmantellament total del jardí vertical de la Tabacalera. El portaveu del grup ha reclamat «fer efectiva la retirada del jardí» perquè «el seu manteniment suposa un cost de més de 60.000 € l’any i el funcionament és manifestament millorable», tal com mostren les darreres notícies aparegudes als mitjans de comunicació.

 

Un projecte de 3 milions d'euros

El projecte del jardí vertical i la pantalla gegant s’enquadrava en el projecte Tarragona Smart City, i va costar més de 3 milions d’euros als ciutadans el 2012, tal com recorda el portaveu de Cs. Tot i això, tal com ho avala un informe encarregat per l'agrupació local de Ciutadans a Tarragona l'any 2014, «la utilitat de l’espai i les instal·lacions ha estat en dubte des del principi, ja que ha tingut nombroses avaries i la pantalla gegant ha estat espatllada dia sí i dia també».


 

La pantalla

El que havia de ser el punt més representatiu de Tarragona com a Smart City era la pantalla gegant del jardí, que mesura més de 104 metres quadrats, però aquesta va deixar de funcionar a finals de l’any 2015, i l’any 2016 va patir un incendi. L’Ajuntament va declarar sobre el tema que «canviar-la costa molts diners i, per ara, no està previst».

 

El fracàs de gestió de l'equip de govern

Ciutadans ha defensat la seva postura recordant a l'equip de govern que «les ciutats intel·ligents són les que estan netes, cohesionades i són habitables», i en aquest sentit Ciutadans creu que «el jardí vertical i la pantalla gegant de la Smart City evidencien un fracàs més de la deriva de l’equip Ballesteros».


 

Viñuales ha reiterat que «cal retirar de manera immediata una infraestructura que no comporta cap benefici per a la ciutat» amb l’objectiu «d’estalviar els costos de manteniment i reparació d’aquest jardí que només suposa una despesa innecessària i supèrflua».
Comentaris

envia el comentari