Ciutadans denuncia els problemes de seguretat de Tarragona i presenta un pla de millora

El grup municipal demana més presència policial, la utilització de càmeres de seguretat i augmentar 10 places l'any el cos de la Guàrdia Urbana
Roda de premsa del grup municipal de Ciutadans sobre la seguretat a Tarragona
Roda de premsa del grup municipal de Ciutadans sobre la seguretat a Tarragona | delCamp.cat

 

El tema de la seguretat a Tarragona està d'actualitat aquestes setmanes, sobretot després que es fessin públics alguns actes delictius comesos i les xifres sobre la delinqüència a la ciutat, que va fer públiques la Junta Local de Seguretat la setmana passada. Ciutadans s'ha sumat el debat i ha denunciat en una roda de premsa aquest dimarts, 13 de febrer, els problemes de seguretat que pateix la ciutat. El grup municipal ha presentat un pla de propostes per millorar els problemes i combatre l'incivisme. 


Entre les diferents mesures el grup taronja proposa augmentar en 10 cada any el nombre de places de la Guàrdia Urbana fins a arribar als 40. Sobre aquest tema el portaveu del grup municipal de Cs, Rubén Viñuales, ha aprofitat per denunciar la «precarietat en la qual es troba actualment la Guàrdia Urbana de Tarragona pel que fa a recursos, instal·lacions i personal». Seguint aquesta línia Viñuales ha dit que cal millorar la col·laboració entre els cossos de seguretat, per tornar, si fa falta, a realitzar patrulles conjuntes per la ciutat que millorin la percepció de seguretat i que tinguin un efecte dissuasiu, ha dit. 

 

Cs també proposa augmentar la presència policial als carrers i utilitzar més càmeres de seguretat per solucionar el problema. Pel que fa al tema de la videovigilància, Viñuales ha dit que una mesura que el seu grup incorporarà al programa electoral és la utilització de drons en esdeveniments multitudinaris. Segons el regidor es tracta d'una mesura barata i que ja es podria dur a terme, ja que hi ha membres del cos de la policia local que ja tenen formació per tirar endavant aquesta mesura. El portaveu de l'oposició ha dit que seria interessant disposar d'aquesta tècnica per la realització dels Jocs del Mediterrani 2018.


Les càmeres de videovigilància també haurien de servir, ha remarcat el portaveu, per dissuadir i controlar el tema de l'incivisme a la ciutat. Segons el grup municipal realitzar pintades en llocs tan importants com edificis que formen part del Patrimoni Cultural de la ciutat és quelcom molt greu. És per això que Cs insta al govern local a aplicar els articles 220 i 223 de l'ordenança de convivència cívica perquè les sancions per incivisme es puguin revertir en treballs en benefici de la comunitat. Sobre el tema de l'incivisme Viñuales ha dit que cal acabar amb la sensació d'impunitat,. «Els sistemes de videovigilància tenen efectes reactius i dissuasius», ha recalcat en referència a aquest tema que pot causar molta controvèrsia. També ha proposat reforçar la figura de l'agent cívic. 

 

Ciutadans ha retret al govern municipal que no els hagin convidat com a oients a la Junta Local de Seguretat, i ha demanat a l'equip de govern que els facin arribar totes les dades sobre seguretat. 

 

Segons les xifres fetes públiques la setmana passada els robatoris amb força a l'interior de vehicles han augmentat en 600 el 2017 respecte al 2016 i també han pujat en un 1,4% el nombre de robatoris a domicilis. Fets com el de la violació al Parc del Francolí o la detenció d'un jove que presumptament havia robat a l'interior de diversos vehicles a la zona del cementiri, fan crèixer la sensació d'inseguretat, ha senyalat Viñuales. Comentaris

envia el comentari