El cessament de Laia Estrada (CUP) tampoc s'abordarà al ple d'aquest divendres de Tarragona

Segons l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, els serveis jurídics del consistori necessiten més temps per estudiar les al·legacions presentades pel partit anticapitalista
Laia Estrada (CUP), atenent els mitjans de comunicació.
Laia Estrada (CUP), atenent els mitjans de comunicació. | Josep M. Llauradó

Sembla que encara no ha arribat el moment de preguntar al plenari de l'Ajuntament de Tarragona si s'ha de cessar a la regidora de la CUP, Laia Estrada. L'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha dit aquest matí, setze d'abril, que el cessament de la regidora no s'abordarà tampoc al ple que està previst que se celebri aquest divendres, vint d'abril. Segons Ballesteros els serveis jurídics de l'Ajuntament han demanat més temps per poder analitzar les al·legacions presentades per la formació anticapitalista. 


Al ple de febrer Ballesteros va anunciar que s'obria un període de 15 dies hàbils per presentar al·legacions. Tot i que aquest termini s'acabava el dia 20 de març i a partir d'allí s'estudiava el cas, segons l'alcalde, els serveis jurídics han demanat més temps per seguir estudiant els motius presentats per la CUP. La qüestió del cessament ja va quedar ajornada en l'últim ple de març i sembla que també estarà fora del debat aquest divendres. La formació anticapitalista va presentar les al·legacions el dia 20 de març i fins ara, segons declara la regidora Estrada a delCamp.cat, no han rebut resposta ni una notificació formal de què el tema no entrarà en aquest ple.


 

«No sabem realment a què respon», ha dit Estrada en relació a l'ajornament d'aquesta qüestió al pròxim ple. Estrada ha tornat a denunciar l'intent del govern tarragoní de cessar a la regidora i ha assegurat que es tracta d'una «interpretació interessada de la norma».

 

 

 

 

El cas Bershka

La qüestió del cessament de la regidora de la CUP va sorgir perquè el govern considera incompatible que Estrada exerceixi com a regidora després de la sentència del Tirbunal Suprem sobre el cas Bershka. Estrada i altres membres de l'Esquerra Independentista van ser condemnats per una acció performativa a la Rambla Nova el gener de 2009. La sentència inhabilita els condemnats durant tres mesos. Segons el govern tarragoní el secretari del consistori va concloure que existia incompatibilitat entre la sentència i el càrrec que ocupa la regidora.


 

Amb tot, es va obrir el període d'al·legacions que està encara en procés de desenvolupament i tancament. La CUP ha denunciat des del primer dia la decisió del govern que va titllar de «venedetta». 
Comentaris

envia el comentari