El cessament d'Estrada torna a quedar al marge del ple de l'Ajuntament de Tarragona

Laia Estrada (CUP), atenent els mitjans de comunicació.
Laia Estrada (CUP), atenent els mitjans de comunicació. | Josep M. Llauradó

 

El cessament de la regidora de la CUP, Laia Estrada, està paralitzat. No entrarà tampoc al ple d'aquest dijous, 18 de maig, com era d'esperar, ja que no ho va fer tampoc al de març ni al d'abril. El partit va presentar al·legacions sobre aquest tema i, segons diuen a delCamp.cat, encara no tenen resposta. L'alcalde ha confirmat en una entrevista que «segueixen pendents dels informes jurídics municipals». 


El cessament de la regidora estava en l'ordre del dia del ple de febrer, però l'alcalde va anunciar que aturava la seva votació perquè s'obria un període de quinze dies hàbils per presentar al·legacions. Estrada confirma que aquestes al·legacions es van presentar al seu moment i que des de llavors no han rebut més notícies. «No tenim cap més informació per part de l'equip de govern, i tampoc han donat resposta a les al·legacions», explica.

 

La decisió de portar al ple el cessament de la regidora de la CUP venia motivada per la sentència de l'anomenat 'Cas Berska', pel qual Estrada va ser condemnada a tres mesos de presó per una acció performativa a la Rambla Nova el 2009. Així i tot, però, l'Audiència de Tarragona va substituir la pena de tres mesos de presó per una multa de 1.780 euros, una decisió que es va conèixer el passat 10 de maig. «Amb la substitució de la pena per una multa entenem que el tema del cessament està tancat», comenta Estrada. 


Així i tot, sembla ser, pel que diu l'alcalde, que de moment encara segueix obert. Ballesteros ha confirmat en l'entrevista que s'estan estudiant les al·legacions presentades per la regidora. I deia: «No tinc cap interès en què plegui. Ja s’ho farà; tampoc em treu la son. Per mi la CUP és una anècdota política», opina

 

La CUP, desconcertada per la falta de resposta

 

Estrada confessa que no sap si el govern està obligat o no ha donar resposta, perquè, assegura, «s'han anat inventant aquest procediment» per fer-la fora del plenari. I recorda tots els episodis pels quals ha passat aquesta decisió. Un tema que es va abordar en una Junta de Portaveus a la qual no es va permetre que ella hi fos present i que es va ajornar en mig d'un ple el 22 de febrer. «No li veiem cap mena de credibilitat», ha dit Estrada. 

 

Des del Departament de Premsa de l'Ajuntament asseguren que el govern no vol fer declaracions d'aquest tema i no poden avançar res més, més enllà del que ha dit l'alcalde en una entrevista. Comentaris

envia el comentari