El cas Inipro es tancarà quan declarin quatre treballadors de l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona

El cas està en mans del jutjat número 1 de Tarragona
Pla curt d'un dels vehicles amb els detinguts d'Inipro.
Pla curt d'un dels vehicles amb els detinguts d'Inipro. | delCamp.cat

 

El cas Inipro que afecta el PSC de Tarragona podria tancar-se després de la declaració de quatre treballadors de l'Institut de Serveis Socials (IMSS) de Tarragona. Les declaracions d'aquests quatre investigats podrien ajudar al jutge a conèixer si l'empresa Inipro, contractada per l'IMSS, va realitzar treballs per potenciar l'associacionisme entre els immigrants de la ciutat.


El cas Inipro, que porta el jutjat número 1 de Tarragona, investiga el presumpte desviament de fons dels serveis socials municipals per finançar el PSC. S'investiguen presumptes delictes de malversació, tràfic d'influències, prevaricació i alteració de preus de subhastes. 

 

El cas va arribar als jutjats després d'una denúncia del grup municipal de la CUP en la qual es denunciava que l'IMSS havia contractat a Inipro, una empresa vinculada al PSC, mitjançant un procediment negociat sense publicitat i que les empreses que hi havien participat estaven vinculades entre elles. El problema rau sobretot en la prorrogació del contracte, ja que el servei es va adjudicar per dos anys més a la mateixa empresa sense convocar un altre procediment. El servei adjudicat fa referència a treballs d'assistència a immigrants. 

 

El jutge considera que els pagaments a Inipro per les dues pròrrogues d'aquest servei d'atenció als immigrants podrien ser constitutius de delictes de prevaricació, suborn, tràfic d'influències, malversació i alteració de preus en subhastes públiques. Per aquest motiu han declarat com a investigats l'alcalde de Tarragona, Josep Félix Ballesteros i deu persones més, entre els quals l’exgerent de l’IMSS Antonio Muñoz i l'exregidora Victòria Pelegrín.
Comentaris

envia el comentari