Ballesteros defensa l'alliberament dels polítics presos i demana formar govern

L'alcalde de Tarragona ha dit que seria important evitar eleccions per «treure'ns el 155 de sobre»
L'alcalde Ballesteros, en la seva intervenció d'avui.
Imatge d'arxiu de l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros.  | delCamp.cat

 

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha dit aquest dilluns, setze d'abril, que desitja que la gent que està a presó —fent referència al polítics presos— surtin el més aviat possible. «És una anomalia política que s'ha de resoldre quan abans», ha declarat en declaracions als mitjans de comunicació i ha demanat que es formi govern quan abans per «treure'ns el 155 de sobre». 


Ballesteros ha vist en bons ulls que Carles Puigdemont sigui partidari d'evitar la convocatòria de noves eleccions al Parlament, tal com va dir en una entrevista de televisió emesa ahir al vespre. L'alcalde ha dit que compartia aquesta idea perquè assegura que la ciutadania no vol tornar a passar per les urnes. «Seria importar evitar eleccions, la gent no vol més eleccions, la gent vol que formem govern per treure'ns el 155 de sobre», ha sentenciat. 

 

L'edil ha fet aquestes declaracions després de la presentació de la nova Escola Arrabassa de Tarragona en una aula d'aquest centre educatiu i després que els mitjans de comunicació preguntessin pel tema..

 

 

 

 


La manifestació de diumenge

Ahir diumenge es va celebrar una mobilització a Barcelona a favor de l'alliberament dels presos. Preguntat sobre l'absència del seu partit, el PSC, en aquesta manifestació, Ballesteros ha assenyalat que, malgrat que els socialistes no comparteixen «tesis independentistes», volen que els empresonats «surtin com més aviat millor». 

 

Ha afegit també que les presons preventives no poden durar tant ni poden ser tan estrictes com està passant. «Desitjo que al més aviat possible puguin estar al carrer i exercir els seus drets», ha manifestat. Al voltant de 700.000 persones van participar ahir a la manifestació a la capital catalana que es va celebrar en un ambient festiu i familiar. Els mobilitzats van demanar la llibertat tant dels presos com dels exiliats. 

 

 Comentaris

envia el comentari