ÚLTIMA HORA

Torra vindrà finalment a la inauguració dels Jocs

Treballadors de l'AMT declaren davant la Fiscalia per la contractació irregular d'un curs de coaching

La CUP va fer arribar un informe a la Fiscalia per esclarir si s'havien comès delictes
Treballadors de l'AMT declaren davant la Fiscalia per la contractació irregular d'un curs de coaching
Treballadors de l'AMT declaren davant la Fiscalia per la contractació irregular d'un curs de coaching  | AMT.

 

El grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona ha fet públic aquest dimarts, 12 de juny, l'escrit que va presentar a la Fiscalia en relació amb el contracte de 'coaching' de l'empresa municipal d'aparcaments (AMT) a l'empresa Isora Solutions. Aquest cas el va treure a la llum el mitjà digital Porta Enrere el passat mes d'octubre, amb un reportatge que mostrava una sèrie de possibles irregularitats. 

 

La CUP afirma que l'objectiu és esclarir si al voltant d'aquesta contractació es van cometre delictes de prevaricació, malversació de diners públics, tràfic d'influències o blanqueig de capital. La formació independentista declara que, alhora, vol trencar amb la «dinàmica d'opacitat i de gestió caciquil per als 'amiguets' que impera a l'Ajuntament de Tarragona i a la majoria dels seus organismes autònoms». 


La portaveu de la CUP, Laia Estrada, ha fet públic l'informe presentat a la Fiscalia.
La portaveu de la CUP, Laia Estrada, ha fet públic l'informe presentat a la Fiscalia. | cedida

 

Diversos treballadors, citats a declarar a la Fiscalia

Arran d'aquesta investigació, diversos treballadors de l'AMT han estat citats a declarar davant de la Fiscalia com a testimonis per part de la policia judicial. La CUP ha transmès el seu interès per tal que s'esclareixin «les contractacions que hi ha entre la informació recollida al reportatge de Porta Enrere i les informacions que se'ns havien facilitat després de demanar explicacions en Consell d'Administració a la presidència i la gerència».

 

El curs va costar 47.000 euros

La portaveu de la formació cupaire, Laia Estrada, ha explicat que van portar l'escrit a la Fiscalia el passat 7 de febrer, després de comprovar que les explicacions i respostes obtingudes pel Consell d'Administració «incrementaven els dubtes i les sospites sobre les possibles irregularitats i presumptes delictes que es podien haver comès al voltant de la contractació del servei».

 

Estrada ha remarcat que «el pitjor no és que no se'ns havia informat sobre la despesa de 47.000 euros en un curs de 'coaching', sinó que un cop queda palès la incapacitat de l'actual gerent i l'antiga presidenta d'esclarir aquests dubtes, l'actual president tampoc mostra el menor interès a resoldre-ho». 
Comentaris

envia el comentari