El COE manté el suport a Tarragona 2018 tot i les incerteses polítiques

El comitè espera que la declaració d'independència no afecti la cita esportiva
Josep Fèlix Ballesteros, somrient i abraçant-se amb Alejandro Blanco un cop han aconseguit la promesa que els diners de l'Estat arribaran.
Josep Fèlix Ballesteros, somrient i abraçant-se amb Alejandro Blanco, en una imatge d'arxiu. | Josep M. Llauradó

 

El Comitè Olímpic Espanyol ha reunit aquest dilluns el seu Comitè Executiu amb caràcter d'extraordinari per tractar, principalment, els últims esdeveniments que s'estan produint arran del procés sobiranista. Alejandro Blanco, el president del COE, ha volgut transmetre un missatge de «tranquil·litat, concòrdia i unitat del món de l'esport». Això es produeix després d'escoltar les inquietuds d'alguns presidents de federacions, esportistes i tècnics, que comentaven la situació política del país i la possible bretxa que es podria generar. Davant aquestes actuacions, i, després posar-ho de manifest en aquest Comitè Executiu, el president del Comitè Olímpic Espanyol, ha volgut donar a conèixer que «el món de l'esport no té fissures» i que es «manté unit».


Preguntat pels Jocs Mediterranis de Tarragona 2018, Blanco ha assenyalat que «Tarragona té el suport del Comitè Olímpic Espanyol al 100%». A més, ha incidit que «Espanya és una potència esportiva a nivell mundial i la imatge que es té a l'exterior sobre l'esport espanyol és que, sense cap dubte, quan vam adquirir un compromís, ho vam complir i amb Tarragona passarà exactament el mateix».

 

Pel que fa a la polèmica creada per l'anomenat Comitè Olímpic Català, Alejandro Blanco ha estat contundent en afirmar que «hi ha tres sentències, l'última del Tribunal Suprem de data 28/11/2008 que assenyala que no pot utilitzar aquesta nomenclatura en ser exclusiu del Comitè Olímpic Espanyol».
Comentaris

envia el comentari