El preu de l'habitatge a Tarragona augmenta un 1,45% el 2017

L'Avinguda Roma és el carrer on més ha pujat el valor i el carreró B de la urbanització Llevant és la via més cara de la ciutat
L'Avinguda de Roma de Tarragona, el carrer on més ha incrementat el valor de l'habitatge
L'Avinguda de Roma de Tarragona, el carrer on més ha incrementat el valor de l'habitatge | Josep M. Llauradó

 

El valor dels habitatges a Tarragona ha augmentat un 1,45% el 2017 en comparació amb el 2016. Comprar o llogar una casa a la ciutat és avui més car que fa dos anys. Així es desprèn d'un estudi realitzat per Precioviviendas que analitza el valor dels habitatges a partir d'informació del cadastre i independentment de si són de lloguer o venda.

 

 

 

 


El preu mitjà del metre quadrat ha arribat el 2017 als 1.467 euros. L'augment més pronunciat s'ha donat a l'Avinguda de Roma, carrer on el valor ha augmentat de mitjana un 7,17% els últims dotze mesos. El metre quadrat en aquesta via val 2.206 euros. El parc immobiliari de Tarragona compta actualment amb 65.220 habitatges, que tenen un valor de mercat d'uns 9.474 milions d'euros. 

 

L'augment de preus per barris

Per barris lidera l'increment de preus la zona de Llevant, amb una diferència superior al 10% respecte al 2016. Per darrere segueix La Mora, on el preu de l'habitatge ha pujat un 7% aquest 2017. A la part alta les cases també han incrementat el seu valor gairebé en un 6%. I a l'Eixample i als barris marítims els preus de les cases han pujat al voltant d'un 3%.


Per contra el valor ha disminuït als barris de Torreforta (1,66%), Sant Pere i Sant Pau (1,20%) i Rodolat del Moro i Sant Salvador (12%), en aquestes zones és avui més econòmic viure-hi que dotze mesos enrere. 

 

Els carrers més cars de Tarragona

I si es compra el valor mitjà dels habitatges, el carrer cj B platja Llarga és el més car de tots. Es tracta d'un carreró situat a la urbanització de Llevant. El preu mitjà del metre quadrat se situa en aquesta via als 2.733 euros. El segon carrer més car de Tarragona és l'Avinguda Amadeus Mozart amb 2.685 euros el metre quadrat. En tercer lloc se situen els carrers d'Enric Granados i i carrer Johann Sebastian Bach  (2.642 euros el metre quadrat), aquests tres últims es troben a la zona de Llevant. 

 Comentaris

envia el comentari