Els terroristes de Catalunya van ser davant de la Torre Eiffel en dues ocasions

Es van allotjar en un hotel al sud de la capital francesa i van comprar una càmera de fotos en una botiga FNAC
Vistes de la Torre Eiffel de nit | Cedida

 

Els membres de la cèl·lula terrorista que va atemptar a Catalunya i que van viatjar dies abans a París van estar almenys dues vegades davant la Torre Eiffel, segons el ministre de l'Interior francès, Gerard Collomb, que ha confirmat també que s'investiga si van mantenir alguna relació amb els detinguts aquesta setmana en Villejuif després de la troballa d'un pis amb material explosiu. Collomb ha explicat en una entrevista a 'Franceinfo' que tres persones han estat detingudes entre el dimecres i el dijous per la seva relació amb un pis situat als afores de París i on s'ha trobat material susceptible de ser utilitzat per fabricar peròxid d'acetona (TATP), l'explosiu que suposadament intentaven crear els terroristes de Catalunya en una casa d'Alcanar.


El ministre francès ha assegurat que les investigacions preliminars si que apunten a una relació dels detinguts a Villejuif amb «escenaris a l'estranger», sobretot amb l'Iraq i Síria. No obstant això, de moment no han trobat proves que haguessin contactat amb la cèl·lula que va atemptar a Barcelona i Cambrils i el 17 d'agost. «Sabem que Espanya és un lloc de pas per a xarxes procedents del Marroc i, per tant, és possible que hi hagués relació», ha admès Collomb durant l'entrevista, on ha confirmat la troballa de dues caixes de llumins d'origen espanyol durant els registres de les darreres hores.

 

Les autoritats franceses investiguen també el recorregut d'un Audi en què almenys dos membres de la cèl·lula catalana van viatjar a París els dies abans dels atemptats. De moment, han pogut confirmar que es van allotjar en un hotel situat al sud de la capital francesa i que van comprar una càmera de fotos en una botiga FNAC. Després d'analitzar el rastre dels seus telèfons mòbils --els noms dels quals van facilitar les autoritats espanyoles--, també s'ha constatat que aquestes persones es van desplaçar dues vegades fins als voltants de la Torre Eiffel. "Van abandonar el seu hotel a la nit, van estar durant un llarg temps davant la Torre Eiffel i van tornar l'endemà, abans de tornar a Espanya", ha relatat Collomb.

 

Monument a les víctimes de l'atemptat a les Rambles de Barcelona | Cedida

 
Comentaris

envia el comentari