La URV inaugura un curs internacional sobre Justícia Ambiental

Es tracta de la primera edició de la iniciativa, que té lloc al Campus Catalunya fins el 16 de gener
Les sessions es duen a terme al Campus Catalunya de la URV
Les sessions es duen a terme al Campus Catalunya de la URV | Actualitat Penal

 

La Universitat Rovira i Virgili segueix fent passes endavant en l'àmbit de la innovació docent. Amb l'inici del 2018, ha engegat la primera edició d'un curs internacional sobre Justícia Ambiental o climàtica —sota el nom de 'CEDAT Mediterranean Courses on Environmental Justice: In search on Climate Justice'—. La iniciativa té lloc al Campus Catalunya de la URV des del 8 de gener, i s'allargarà fins el pròxim dimarts 16.

 

La finalitat d'aquest curs és potenciar el concepte de la justícia ambiental, que representa un buit de formació internacional. Fa referència a un marc per canviar els processos de metabolisme social i les desigualtats socials a través d'un nou repartiment de beneficis ambientals. La voluntat de la URV és consolidar aquesta formació avançada per a un públic internacional, on les videoconferències juguen un pes important.


Connexions amb els EUA

Un dels aspectes més rellevants ha estat la classe inaugural, feta per videoconferència des dels Estats Units. Una intervenció titulada 'Pobresa energètica: dones i justícia' ha donat el tret de sortida al cicle a càrrec de Lakshman D. Guruswamy, prestigiós professor de la Universitat de Colorado. En els següents dies, la participació de diversos experts d'arreu del món també formaran part de la iniciativa.

 

El curs s'adreça a estudiants de doctorat i investigadors joves, i també s'apropa a perfils professionals de les administracions públiques, o vinculats a l'activisme social en aquesta matèria. A més de l'accent internacional i la projecció de diversos documentals, també hi participa la professora agregada de Dret Internacional Públic de la URV Susana Borràs, amb la ponència 'Litigis estratègics per a la justícia climàtica: una anàlisi dels casos més rellevants'.
Comentaris

envia el comentari