La Fundació Repsol premia el projecte més innovador d'alumnes de Formació Professional

El programa té l’objectiu de fomentar la cultura emprenedora i millorar l’ocupabilitat dels estudiants d'FP
Valero Camps i Eduardo García han entregat el premi al projecte Fenix 4.
Valero Camps i Eduardo García han entregat el premi al projecte Fenix 4. | cedida

El projecte Fenix 4, dissenyat per quatre alumnes de Formació Professional de l'IESD Horticultura i Jardineria, amb el suport dels seus professors i l’assessorament dels voluntaris Repsol, ha estat el guanyador de la primera edició del programa d’Emprenedoria en FP de la Fundació Repsol. El premi s’ha entregat en el marc del Demo Day, un acte que posa fi a la primera edició d’Emprenedoria en FP a Tarragona, un innovador programa posat en marxa per la Fundació Repsol amb l’objectiu de fomentar la cultura emprenedora i millorar l’ocupabilitat dels estudiants de Formació Professional. 


 

Durant l’acte, que s’ha celebrat a l’auditori de la Pobla de Mafumet, els onze equips participants han exposat els seus projectes davant el jurat, que ha valorat la creativitat i el valor de la proposta, el pla de treball, la viabilitat, el compromís social i l’exposició realitzada pels alumnes. El guanyador ha estat el projecte Fenix ​​4, que proposa una innovadora solució per detectar de forma semiautomàtica incendis latents mitjançant el reconeixement d'imatge. A l'acte hi han assistit Valero Camps, inspector d’educació de la Generalitat de Catalunya i Eduardo García, director de l’àrea Institucional, d’Energia i Sostenibilitat de la Fundació Repsol, encarregats d’entregar el premi.


Quatre mesos de feina

La primera edició d’Emprenedoria en FP a Tarragona es va iniciar el passat mes de novembre i després d’una ronda de hacktones, finalment s’han unit al projecte un total de 43 alumnes i 9 professors d'FP pertanyents a 6 centres educatius (l’Institut Baix Camp, l’IESD Horticultura i jardineria, l’Institut Pere Martell, l’Escola Joan XXIII, l’Institut Francesc Vidal i Barraquer i l’Institut Jaume Huguet). 

 

Al llarg de la fase d’ideació, els 11 equips han decidit el seu projecte, l’han validat i han après a comunicar-lo. Per a això, han rebut també formació a càrrec d’experts. A través d’aquesta iniciativa, la Fundació Repsol ofereix als alumnes participants formació en temes com el lideratge, la creativitat, la comunicació o leanstartup. En l’organització d’aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de Cise (Centre Internacional Santander d’Emprenedoria). 
Comentaris

envia el comentari