Ferré (URV): «L'escàndol dels màsters de la Universitat Rey Juan Carlos aquí no passaria»

El rector veu amb bons ulls l'acord ferroviari signat ahir, onze d'abril, entre els alcaldes de Reus i Tarragona
Ferré ja ha anunciat que es tornarà a presentar a les eleccions del proper 15 de maig.
Ferré ja ha anunciat que es tornarà a presentar a les eleccions del proper 15 de maig. | Gerard Martí.

 

«Nosaltres no ens assemblem res a la Universitat Rey Juan Carlos, estem en una altra òrbita», ha declarat el rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Josep Anton Ferré aquest matí, dotze d'abril. El rector assegura que una cosa així no passaria a la seva universitat i destaca que no se sent afectat pel que hagi fet aquest centre. «Aquí ho tenim tot absolutament controlat i no em sento afectat pel que faci una universitat com aquesta que, pel que heu vist, està en excés polititzada», ha declarat.


«Tinc esperança que hi hagi gent de Madrid que vingui aquí a estudiar perquè som universitats series», ha afegit en relació amb aquesta qüestió. Segons una informació destapada pel digital eldiario.es la presidenta de la comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, no hauria cursat el màster pel qual va obtenir la titulació per part d'aquesta universitat de Madrid, el cas s'està investigant però tot apunta que la titulació obtinguda és un cas de frau.

 

Sobre això el rector de la URV ha dit que li agradaria que ningú al capdavant d'una universitat pública deixes que passin aquestes coses. I ha recordat que l'antic rector de la mateixa universitat ja va haver de dimitir per un tema de plagi en el seu currículum. I ha volgut posar en relleu que la URV té un perfil investigador «molt més intens que la Rey Juan Carlos». 


Acord ferroviari entre Tarragona i Reus

Ferré s'ha mostrat satisfet per l'acord que van firmar ahir, onze d'abril, els alcaldes de Reus i Tarragona per millorar la connectivitat ferroviària entre les dues ciutats i Barcelona.«El que ens falta realment com ingredient essencial per ser millor universitat és ser una ciutat d'àmbit mundial», ha declarat. I ha dit que per aconseguir-ho és necessari que els 500.000 habitants que viuen a la vora entenguin que «han de comportar-se com una sola ciutat». I, per tant, ha dit que tots els acords que firmin les ciutats en aquest sentit tenen el seu suport i ànim. 

 

Eleccions a la URV

L'atenció als mitjans s'ha realitzat aquest matí, dotze d'abril, després d'una reunió del claustre universitari i en la qual Ferré ha parlat de les eleccions al rectorat que se celebraran al maig. Sobre aquesta qüestió ha dit que veu amb «total normalitat» que s'hagi presentat una segona candidatura,fent referència a la candidatura de la doctora Maria José Figueras. Fins ara tots els rectors havien complert dues legislatures sense haver d'afrontar-se a cap candidatura en la segona elecció. És per tant, la primera vegada que passa a Tarragona.

 

Respecte a la seva candidatura ha assegurat que aposta per un equip continuista perquè té confiança amb ells. Ha dit també que donat els canvis en el món laboral caldrà modificar plans d'estudis i programes i apostar per una millor qualitat del personal docent, que passa per una major contractació i la millora de les condicions de feina del personal que hi treballa. Comentaris

envia el comentari