El programa de '30 minuts' sobre menors transsexuals de TV3 rep un premi al Seattle Transgender Film Festival

Es tracta d'un dels guardons més prestigiosos dels Estats Units en aquesta temàtica
Una imatge del documental 'Trànsit, menors transsexuals'. | TV3.

 

El reportatge del programa '30 minuts' de TV3, «Trànsit, menors transsexuals», ha estat guardonat aquest dimarts amb el premi al millor documental al Seattle Transgender Film Festival, als Estats Units, tal com informa el 324. El reportatge, que va tenir molta audiència i encara és un dels programes més reproduïts a les xarxes socials, també ha estat seleccionat al festival internacional KASHISH de Bombai, a l'Índia.


El reportatge «Trànsit» s'endinsa en la realitat dels menors transsexuals a través del relat en primera persona de cinc casos. Els protagonistes són en David de 6 anys, l'Estel d'11 anys, la Raquel de 14 anys, en Mario de 17 anys i la Marta, l'únic cas major d'edat, de 23 anys. Amb els testimonis recollits, el documental permet entendre el patiment que viuen les persones, menors d'edat, abans de fer el trànsit i els difícils processos d'acceptació que en la majoria de casos viuen els pares. El documental ha estat realitzat per Roser Oliver, Lluís Montserrat, Carles de la Encarnación, Carles Señalada i Jessica Montaner.

 

El reportatge també tracta la realitat transsexual d'un grup de joves que no s'identifiquen amb el gènere masculí ni amb el gènere femení. És el cas de Noa, l'Àlex i el Daniel, tres membres del col·lectiu 'oves Trans de Barcelona, persones que es defineixen com a 'agèneres' i que reivindiquen superar el binarisme d'home-dona. El premi va arribar en un dia molt especial, just abans del 'Dia Mundial contra l'Homofòbia i la Transfòbia' que se celebra aquest dimecres, 17 de maig. Al web es pot recuperar el documental del programa. 
Comentaris

envia el comentari