El Banc de Llet Materna ha alimentat més de 300 nadons prematurs a Tarragona

Aquest divendres el Banc celebrarà el Dia Mundial de la Donació de Llet Materna amb una fotografia de famílies donants i receptores
El Banc de Llet Materna ha alimentat més de 300 nadons prematurs a Tarragona | Arxiu

 

Més de 315 nens i nenes que han nascut de forma prematura a la província de Tarragona s'han beneficiat de la llet que més de 2.000 mares han donat, de manera altruista, al Banc de Llet Materna de Catalunya. En els darrers anys, a Reus han estat 23 els nadons que s'han beneficiat de les donacions, i és per això que demà divendres, coincidint amb el Dia Mundial de la Donació de llet Materna, el Banc organitza una fotografia simbòlica amb famílies donants i receptores a l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus, per celebrar que són «La família nombrosa més gran de Catalunya». El Dia Mundial de la Donació de Llet Materna se celebra a tot el món, i té com a objectiu promocionar i sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de donar llet per poder atendre a tots els nadons que neixen de forma prematura. 


Des de la seva creació, l'any 2011, el Banc ha alimentat a més de 2.000 nens i nenes que no han pogut ser alletats per la seva mare a tota Catalunya. En el cas de la província de Tarragona, han estat 76 el total de donants i 90 els receptors. Però, al nostre país, cada dia neixen dos nadons prematurs extrems, és a dir, que pesen menys d'1,5 quilograms, o que neixen abans de les 32 setmanes de gestació, i que no poden ser alimentats per la mare perquè aquesta no té llet. És per això que des del Banc de Llet Materna recorden que la donació de llet és una necessitat contínua. El consum de llet materna disminueix les infeccions generalitzades greus dels prematurs, i combat les necrosis intestinals. A més, s'utilitza en nadons després de cirurgies de l'aparell digestiu, ja que aquesta llet és més fàcil de digerir i facilita la recuperació intestinal. 
Comentaris

envia el comentari