Els càmpings de Tarragona, en peu de guerra contra el Corredor Mediterrani

El litigi ja ha arribat a la Sala Contenciosa del Tribunal Suprem
La CEPTA constata el bon moment dels càmpings a les nostres comarques.
Els càmpings tarragonins han dut als jutjats les obres del tercer fil. | Cedida

 

L'Associació de Càmpings de Tarragona, la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre continua la seva batalla judicial contra ADIF pel Corredor Mediterrani, segons ha explicat 'La Información'. Els càmpings creuen que el tercer fil a les vies compreses entre Sant Vicenç de Calders i Vila-seca —un total de 39 quilòmetres— farà que augmenti el trànsit de trens i que, per tant, també incrementi el soroll que se sentirà a catorze càmpings situats a banda i banda de la via. Un perjudici que —consideren— farà els seus establiments menys atractius als clients i, per tant, els repercutirà en els seus negocis.

 

Una batalla judicial

La demanda no és nova, però ara arriba al Tribunal Suprem a través de la seva Sala Contenciosa. En primera instància, el jutjat contenciós número 3 de l'Audiència Nacional ja no els va donar la raó en considerar que la línia ferroviària no és nova i que, per tant, no calia un nou informe d'impacte ambiental. A més, aquesta primera sentència dubtava d'un augment significatiu dels trens de mercaderies i de les pertorbacions que se'n derivarien.

 


La Sala Contenciosa de la mateixa Audiència tampoc no els va donar la raó i va recollir plenament la necessitat de construir aquesta infraestructura a la zona pel seu volum empresarial, econòmic i social.

 

Una infraestructura nova o una de ja existent?

Aquesta és, de fet, la qüestió més rellevant en l'afer. Els jutges han considerat, fins ara —i agafant-se a la Llei del Soroll—, que no calia un informe d'impacte ambiental ja que el tercer fil s'afegeix a una línia que ja existeix. L'Associació de Càmpings de Tarragona, en canvi, considera que la llei no concreta què cal fer en aquesta mena de casos. Ara, caldrà veure la resposta que arriba del Suprem i si acaba afectant les obres amb nou endarrerirment.
Comentaris

envia el comentari