Un individu atraca amb violència un sense sostre en un parc de Reus

Va prendre-li 400 euros —l'ajuda que rep la víctima— i va agredir-lo
Aquestes són les condicions en què viu la víctima
Aquestes són les condicions en què viu la víctima | Àlex Olivé

 

L'Antonio, originari d'una localitat de Saragossa anomenada Gallur, viu a Reus des de fa 20 anys. «Casa seva» està envoltada de jardins, arbres i bancs i és conegut per tots els veïns de la zona. El seu llit, però, no fa més de 120 centímetres i és un banc; és un sense sostre amb una situació més que complicada.

 

Des que va separar-se de la que era la seva dona, ara fa 32 anys, ha viscut al carrer, alternant amb períodes de temps en què ha aconseguit tenir un sostre sota el qual poder dormir —en un pis al carrer Miami de Reus— i sobrevivint gràcies a la beneficència dels ciutadans. Viatges als centres socials per recollir algun àpat calent i el seu inseparable transistor formen part de la seva rutina diària.

 

Una nit per oblidar

El passat divendres 3 de novembre però, el que va rebre no va ser precisament la caritat d'algun bon ciutadà. Al contrari. Quan es disposava a dormir, al banc que ja l'ha acollit tantes nits, va ser víctima d'una agressió que li ha deixat seqüeles que tardarà a oblidar.

 

L'objectiu de la «pallissa» que va rebre, segons explica ell, van ser els 400 euros de paga que recull cada mes en concepte d'ajuda —es tracta de l'ajut per a aturats de llarga durada que rep el nom de «Plan Prepara» i que es cobra durant sis mesos— gràcies a la tasca dels serveis socials. Quan eren dos quarts de tres de la matinada, un encaputxat va apropar-se a la víctima i, utilitzant un grau de violència inhumà, va forçar que aquest retirés els diners d'un caixer pròxim i els hi entregués.

 

Segons fonts policials, no consta que l'agredit interposés cap denuncia perquè, en cas que ho hagués fet, i tenint en compte les càmeres del caixer, «s'hagués detingut al culpable ràpidament». Contusions a les costelles, cops al cap i trepitjades a les mans, van formar part d'un episodi difícil d'oblidar per algú que ha comès l'únic pecat de quedar tant fora del sistema de protecció —sigui per elecció pròpia o per desatenció— que ni tan sols ha denunciat els fets, per por.

 
Comentaris

envia el comentari