Nou operatiu de control de bars problemàtics per part de la Guàrdia Urbana amb tres detinguts

L'operatiu es va fer a l'entorn de la plaça de la Sardana amb la col·laboració de Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Civil
Imatge de l'operatiu de la Guàrdia Urbana davant d'un dels bars escorcollats. | Cedida

 

Agents de la Guàrdia Urbana de Reus, dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Civil van entrar aquest passat divendres, 14 de juliol, en diversos bars de l’entorn de la plaça de la Sardana i de la zona de la Pastoreta, segons ha informat aquest dilluns en una nota de premsa l’Ajuntament de Reus. L’operatiu es va tancar amb dues persones detingudes per un delicte contra la salut pública per tràfic de droga i una tercera per requeriment judicial, a més de diverses actes aixecades per la policia de ciutat. L’Ajuntament de Reus no ha facilitat, com és habitual, la nacionalitat dels detinguts. ReusDiari.cat preguntat la nacionalitat als Mossos d'Esquadra. Els dos detinguts per salut públic tenen 37 i 24 anys, de nacionalitat marroquina i veïns de Sant Vicenç dels Horts i Reus, respectivament. El detingut per un requeriment judicial és un veí de Reus, de 25 anys i de nacionalitat marroquina.


El dispositiu va tenir lloc abans de la mitjanit i va fer que els Mossos d’Esquadra, a més dels dos detinguts, aixequessin cinc actes per tinença d’estupefaents i una acta per tinença d’arma blanca; la Guàrdia Civil va aixecar tres actes per infraccions diverses —una per contraband, una per exhibir un animal dissecat, i una per infracció de la normativa de venda de tabac—; i, finalment, la Guàrdia Urbana va aixecar una acta per infracció de la Llei de Protecció de Dades per ús irregular de càmeres de seguretat, una acta per tolerar el consum de substàncies estupefaents i quatre actes més per infraccions administratives als propietaris del local.

 

La campanya d’operatius policials conjunts liderats per la Guàrdia Urbana de Reus permet verificar la situació administrativa i les condicions d’aquesta tipologia de comerços, alguns d’ells motiu de queixes veïnals. La política de col·laboració policial municipal amb la resta de cossos de seguretat permet crear sinèrgies i guanyar eficàcia en el servei. La cooperació i la coordinació entre els cossos policials és un dels factors que la Junta Local de Seguretat valora cada any com a determinant per explicar els alts nivells de seguretat de Reus, tal com ha informat l’Ajuntament de Reus en un comunicat.
Comentaris

envia el comentari