GEPEC denuncia que han decidit treure els pins cinquentenaris de la plaça de Catalunya

Des de l'Ajuntament, asseguren que es tracta d'una mesura de seguretat
Imatge de la plaça de Catalunya.
Imatge de la plaça de Catalunya. | ReusDiari.cat

 

La polèmica està servida. Les obres de la plaça de Catalunya —la tercera fase— segueixen el seu curs i, entre els diversos canvis que hi han de realitzar els operaris, figura l'ordre de retirar els dos pins que hi han regnat fins ara. Aquesta decisió, segons justifiquen fonts municipals, s'ha pres per seguretat.

 

Des del GEPEC, els ecologistes han denunciat tot plegat a través de les seves xarxes: «Reus matarà els pins cinquantenaris de la plaça de Catalunya? Si l'empresa talla per error unes arrels, les veïnes han de quedar-se sense aquests arbres? Per què els han escapçat tant? Reusencs i reusenques, els protegirem?».

  

Aquest mitjà ha pogut saber que els arbres es trauran de la plaça perquè, tenint en compte la versió oficial, tenen arrels superficials que amb les obres perdran consistència i amenaçaran l'estabilitat de l'arbre. De fet, un informe tècnic va alertar-ne el govern, fet pel quan van decidir substituir-los. Aquesta decisió va comentar-se en una Comissió Informativa, moment en el qual no hi va haver cap veu en contra.

 

Les obres de la plaça.
Les obres de la plaça. | GEPEC

 
Comentaris
Josep
En l¡any de la capitalitat cultural de Reus l'Ajuntamanet vol tallar aquests dos pins tan nostrats ... Vica la Cultura!

envia el comentari