El jutge d'Innova tanca de nou la peça 2 i confirma les greus acusacions contra Prat, Pérez i companyia

Les parts —Ajuntament, CUP i Ara Reus— hauran de presentar els seus escrits d'acusació
Josep Prat arribant als jutjats de Reus el 10 de novembre del 2015. | ReusDiari.cat

 

La peça 2 del cas Innova comença a arribar al seu final. El superjutge Diego Álvarez de Juan ha dictat una interlocutòria aquesta setmana ordenant el tancament de la peça separada, la segona de les quinze que hi ha obertes, a l'espera ara de possibles peticions de pena de les parts i pendents de tancar la data del judici oral. Aquesta peça ja es va tancar però a instàncies de l'Audiència Provincial es va tornar a obrir per la falta d'unes diligències que havia peticionat el Fiscal. Ara doncs l'Ajuntament de Reus, com totes les altres parts personades, podran fer les seves peticions de penes, fet que no van fer el primer cop que es va tancar la peça. Segons l'Ajuntament havien presentat l'escrit però el jutge no el va acceptar per ser entregat fora de termini. Les al·legacions municipals van quedar aturades en haver de reobrir la peça. Ara, amb la peça tancada, comença de nou el procés. Queda la incògnita si l'Ajuntament de Reus voldrà presentar escrits d'acusació contra els imputats o tornen a presentar-ho fora de termini per evitar ser tinguts en compte. La CUP de Reus i Ara Reus, els dos partits personats en la causa, també hauran de tornar a presentar els seus escrits, malgrat que ja ho havien fet en la primera ocasió.

 

Tot i que no van ser admesos, l'Ajuntament de Reus va demanar tres anys de presó per Josep Prat i Jorge Batesteza. Pels altres acusats, entre ells l’exalcalde Pérez, des de l’Ajuntament, ara en mans de Carles Pellicer (PDC) no es van demanar penes de presó. La CUP, per la seva banda, va demanar fins a 30 anys de presó per Lluís Miquel Pérez i des d’Ara Reus es van demanar entre 10 i 16 anys de presó també pels imputats.


La peça que ha tancat el jutge, de les primeres que es tanca, és la que investiga el cobrament irregular de factures de l'arquitecte Batesteza durant la construcció de l'Hospital Sant Joan de Reus (Es pot trobar el detall de totes les peces a la part final d'aquesta notícia). En la peça hi estan imputats, entre d'altres, l'exalcalde de Reus, el socialista Lluís Miquel Pérez, o l'exdirector d'Innova, Josep Prat. El jutge manté les acusacions a tots els imputats pels greus delictes de prevaricació, malversació de fons públics, tràfic d'influències, delicte contra l'administració pública, blanqueig de capitals i delicte de falsedat documental, uns fets delictes, de moment encara presumptes, que podrien sumar diferents anys de presó pels imputats. A més de Prat i Pérez, que són denominadors comuns en totes les causes, en aquesta peça també estan imputats Ester Ventura -la parella de Josep Poblet, president de la Diputació—, Natàlia Torrell, José Vicente Gómez, Sergi Luqui, Jorge Batesteza i Silvia Barberà.


El #casInnova, peça a peça
El cas Innova acumula un centenar d'imputats, milers de folis de sumari i fins al moment, catorze peces separades:
 
— Peça principal: Les factures que Carles Manté cobrava d'Innova i que Josep Prat i Lluís Miquel Pérez autoritzaven. (Oberta, fase d'instrucció). 

 

— Peça separada 1: Cas Shirota. Investiga la creació d'una empresa avalada 100% per l'Ajuntament de Reus tot i ser de capital mixt. (Oberta, fase d'instrucció).

 

— Peça separada 2: Cas Jorge Batesteza. Investiga el cobrament irregular de factures de l'arquitecte Batesteza durant la construcció de l'Hospital Sant Joan de Reus. (reoberta, fase d'instrucció).

 

— Peça separada 3: Causa secreta.

 

— Peça separada 4: Investiga l'empresa Traiber, les seves pròtesis i les relacions entre l'empresa i l'Hospital Sant Joan de Reus. (Oberta, fase d'instrucció).

 

— Peça separada 5: Investiga les incompatibilitats de Josep Prat quan va acumular diferents càrrecs a Innova i a empreses privades. (Oberta, fase d'instrucció).

 

— Peça separada 6: Investigava pressions de Prat i Manté a Carles Pellicer i a Teresa Gomis (Arxivada).

 

— Peça separada 7: Investiga les adjudicacions de serveis d'ambulàncies a l'empresa Ambulàncies Ebre. (Oberta, fase d'instrucció).

 

— Peça separada 8: Investiga la construcció del CAP Vila-seca. Hi està imputat Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona. La peça es va traslladar a l'Audiència Provincial de Tarragona tot i estar relacionada amb el cas Innova gràcies a un recurs de la defensa de Poblet. (Oberta, fase d'instrucció).

 

— Peça separada 9: Causa secreta.

 

— Peça separada 10: Investiga si la Generalitat va pagar la defensa de Josep Prat. S'investiguen correus entre Prat i els llavors conseller Boi Ruiz i el que llavors va ser secretari general del Govern, Germà Gordó. (Oberta, fase d'instrucció).

 

— Peça separada 11: S'investiguen les subvencions que l'empresa Reus Esport i Lleure va pagar al CF Reus Deportiu. (Oberta, fase d'instrucció).

 

— Peça separada 12: Causa secreta.

 

— Peça separada 13: Investiga la compravenda d'un solar públic per a la instal·lació d'un supermercat. (Pendent d'arxiu).

 

— Peça separada 14: Investiga l'adjudicació de serveis de neteja de l'Ajuntament de Reus. (Oberta, fase d'instrucció).

 

— Peça separada 15: Traiber. Peça separada de la 4, que investiga les afectacions en els pacients amb pròtesis Traiber.Comentaris

envia el comentari