Reus s'adhereix a la campanya «Casa nostra és casa vostra» a favor de l'acollida de refugiats

La ciutat ja s'havia declarat Ciutat Acollidora
Campnya Casa nostra és casa vostra. | Cedida
El govern —PDECat-CiU, Ara Reus i ERC—, la CUP i el Partit Socialista s'han unit per presentar al ple d'aquest divendres, 17 de febrer, una moció conjunta d'adhesió a «Casa nostra és casa vostra». Es tracta d'una campanya que, tal com ha definit la regidora Montserrat Flores, «té com a protagonista les persones que pateixen, desplaçats de casa seva per una guerra on no tornar. Podríem ser nosaltres, tenim experiència no gaire llunyana en el nostre país».

Reus ja es va declarar ciutat acollidora. Ara, amb la nova moció aprovada per unanimitat, la ciutat es compromet a sumar-se a la campanya de suport i a convocar la ciutadania a assistir aquest dissabte a Barcelona a la manifestació que demana l'acollida de refugiats. La CUP, per la seva banda, ha recordat que «no hem de parlar de números, ens oblidem que són persones, víctimes d'una guerra d'interessos», ha insistit el regidor Edgar Fernández.

El Partit Popular ha aprofitat la seva intervenció per deixar anar que la Generalitat «es va comprometre a acollir més refugiats. 4.500 refugiats i només ho ha fet amb 390». «Defensem un equilibri entre obrir portes a refugiats i garantir la seguretat dels qui ja vivim», ha sentenciat el portaveu, Sebastià Domenech. Cal recordar que Espanya es va comprometre a acollir-ne més de 17.500 i només n'han arribat uns 1.500.
Comentaris

envia el comentari