Més de 500 persones recorren els carrers de Reus per defensar l'Hospital Sant Joan

Amb crits, pancartes, xiulets i banderes han denunciat la mala gestió per part de l'Ajuntament

 

Més de 500 persones han recorregut la tarda d'aquest divendres, 19 de maig, els carrers del centre de Reus en una marxa en defensa de l'Hospital Sant Joan. Convocats a l'antic edifici del centre sanitari a les sis de la tarda, han arribat poc més d'una hora després a la plaça del Mercadal, parant abans a la de Prim per llegir un comunicat. «L'Hospital és del poble, defensem-lo» o «L'Ajuntament no ha fet res i als professionals ens tracten d'aprofitats» són alguns dels lemes que es podien llegir en pancartes i cartells. Amb crits, cançons i xiulets els professionals, familiars, polítics i ciutadans en general han demostrat que la sanitat ens afecta a tots.


Cal recordar que, des que el conseller Toni Comín va visitar Reus, el consistori treballa per crear un consorci i fer que l'Hospital Sant Joan es gestioni 55% des de Barcelona i 45% des de la ciutat. És per això que, abans, una consultoria externa ha detectat quines haurien de ser les mesures per salvar el centre, entre les quals es contempla la retallada de llocs de feina i el tancament de llits, entre d'altres. Això ha fet encendre encara més les alarmes entre els treballadors que aquest mateix matí s'han manifestat a les portes del Consell d'Administració i, alhora, els presidents dels comitès d'empresa de les diverses branques de Sagessa han fet públic un comunicat conjunt.

 

Imatge de la manifestació. | Carla Bergadà

 

Unes 500 persones s'han manifestat. | Carla BergadàComentaris
Joan Rius
Heu de ser valents i denunciar als xupòpters que s'embutxaquen un dineral cada mes i fan poc o res! Directius, caps, metges amb guàrdies des de casa, segur que coneixeu casos

envia el comentari