Comença el curs escolar per a més de 16.000 alumnes als centres reusencs

Tant l'Institut d'Horticultura i Jardineria com l'Escola Puigcerver de Reus amplien la seva oferta aquest curs 17-18
Nens jugant en el seu primer dia d'escola | Àlex Olivé Pérez

 

Com cada any, els centres educatius es preparen per rebre els seus alumnes després d’unes llargues vacances. Aquest dimarts, després de la festivitat nacional de l’11 de setembre, molts d’aquests alumnes es reincorporen a les seves classes o les iniciaran per primer cop. És en aquest marc que la regidora d’Educació de l'Ajuntament de Reus, M. Dolors Sardà, ha visitat aquest matí l’escola d’educació infantil i primària Dr. Alberich i Casas —un dels centres referència pel que fa a adaptació per a l’ensenyament d’alumnes amb dificultats auditives— per viure de més a prop la primera jornada del curs 17-18 i fer un repàs de les dades del nou exercici.


En total, el curs dona el tret de sortida amb 16.331 alumnes escolaritzats a l’etapa obligatòria: 11.034 a infantil i 5.297 a secundària. Destaca l’ampliació progressiva del nou Centre d’Educació Especial La Font del Lleó, ubicat al carrer Gaudí. Gràcies a les obres realitzades aquest estiu, aquest centre serà capaç d’acollir fins a 41 alumnes segons la seva tipologia i, d’aquesta forma, es donarà resposta a les necessitats de les comarques del Baix Camp i el Priorat. En aquest aspecte, a més, el Departament d’Ensenyament ha dotat els centres educatius de més suport per atendre l’alumnat de NEE (necessitats especials).

 

Incorporació progressiva pel primer cicle d’Educació Infantil

En aquest sector d’edat —de zero a tres anys—, la incorporació es fa de forma progressiva, tal com ha explicat el director de l'escola Dr. Alberich i Casas, Francesc Xavier Torrell, els alumnes de primer cicle s’incorporen progressivament, en trams de dues hores, per ajudar-ne a la integració esglaonada. De cara a aquest any, encara hi ha 25 places lliures per a infants nascuts els anys 2015, 2016 i 2017. En total, Reus disposa de 21 escoles bressol.


Nous cursos per a l’etapa postobligatòria

En l’àmbit de l’educació postobligatòria destaca la inclusió de dos nous cursos disponibles a Reus a partir d’aquest any. Un d’ells, incorporat en l’àmbit de la Formació Professional, és el Grau Superior d’Educació i Control Ambiental, que s’impartirà a l’Institut d’Horticultura i Jardineria. D’una durada de dos anys, al curs s’estudiaran temàtiques com les d’estructura i dinàmica del medi ambient o mètodes i productes cartogràfics, entre d’altres. L’altra novetat en aquest sentit serà la de la possibilitat d’estudiar la branca artística del batxillerat a l’Escola Puigcerver de Reus, fins ara només disponible a l’Institut Gabriel Ferrater i Soler.

 

Posada a punt dels centres educatius

Pel que fa a la posada a punt dels centres per afrontar amb garanties aquest any escolar, el consistori preveu destinar un total de 117.000 euros per a millores en la climatització d’aules, impermeabilització de façanes, millores en telecomunicacions... I 546.000 euros per al servei de manteniment de les escoles a partir de l’1 de setembre.Comentaris

envia el comentari