Les activitats orientades als més petits, principal novetat en la tercera edició del Reus Ocult

La iniciativa també incorpora la visita d'alguns espais en bicicleta
Acte de presentació del Reus Ocult 2017 | Àlex Olivé Pérez

 

Aquest dimecres, 13 de setembre, s’ha presentat la tercera edició de l’itinerari Reus Ocult, que tindrà lloc els pròxims dies 16 i 17 de setembre. L’acte ha tingut lloc al pati interior de la Casa Rull de Reus i ha comptat amb l'assistència del regidor de Promoció Econòmica i d'Urbanisme de Reus, Marc Arza, així com diversos representants d’aquesta agrupació —sense ànim de lucre i formada per arquitectes, historiadors i docents— com el president Àlex Briñón, Aida Cisa, Josep Lluís Blanch i Esteve Virgili.

 

L’objectiu d'aquesta iniciativa és donar a conèixer el patrimoni de la ciutat, que enguany inclou una dotzena d'espais poc coneguts, i promoure-hi la participació ciutadana. Emmarcada sota el paraigua del Reus Capital de la Cultura Catalana 2017, el projecte compta ja amb l’experiència positiva de les edicions passades en què, respecte al primer any, s’ha arribat a quadruplicar el nombre de participants en aquests recorreguts culturals per la ciutat —de les 1.600 del primer any a les més de 7.000 del segon.


Novetats en el recorregut d’aquest any

L’itinerari, que dividirà les visites en tres seccions de la ciutat —nord, centre i sud—, donarà la possibilitat de visitar espais com els del Pavelló dels Distingits de l’institut Pere Mata, el Molí de la Vila o el Xalet Serra, entre d’altres. Com a novetats en aquesta edició, i gràcies a la participació d’entitats com són ANS Educació o Coordinadora Bici Camp, s’han afegit activitats orientades al públic infantil com és el cas de ‘Petits exploradors’, enfocada a nens i joves d’entre 3 i 15 anys en els mateixos espais visitables, i el ‘Pedaleja el Reus Ocult’, que combina l'activitat física amb el coneixement cultural de la ciutat a través de dos itineraris diferents, de tres espais cadascun. Les rutes de l'activitat són assequibles per a participants de totes les edats i nivells. Els grups participants en cada recorregut podran estar formats, com a màxim, per 30 ciclistes.
Comentaris

envia el comentari