L'Hospital Sant Joan acaba el 2016 amb vuit milions d'euros de dèficit

Els quatre nous milions d'euros s'han de sumar als quatre que ja es van desviar de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre
L'Hospital Sant Joan de Reus | ReusDiari.cat

 

Molt males notícies per a l'Hospital Sant Joan de Reus. L'any 2016, la preocupació per l'economia del centre reusenc ha centrat els titulars i, tot i les mesures que des del consistori i la Generalitat han aportat per pal·liar la situació, res ha estat suficient. Les previsions apuntaven a un tancament de comptes sense dèficit després de desviar quatre milions d'euros de l'Hospital de Móra d'Ebre però finalment serà de quatre milions d'euros —més els quatre que van afegir, serien vuit milions d'euros de dèficit final. Són xifres que ha avançat Ràdio Reus i que han confirmat fonts municipals a ReusDiari.cat.


Les preocupants xifres definitives seran transmeses als conselrls el pròxim Consell d'Administració del 27 de març. Tot i així, els integrants del Pacte de Salut —excepte la CUP—  es reuniran aquest mateix dilluns i coneixeran la veritable situació amb què ha acabat l'any l'equipament després que el pla de viabilitat no hagi tingut efecte, ans tot el contrari. Aquest divendres, 24 de març, el Comitè d'Empresa es trobarà amb la presidenta del Grup Salut, Noemí Llauradó, acompanyada del director del Sant Joan, el doctor Oscar Ros, per parlar sobre tot plegat.

 

Els treballadors es mobilitzaran

 

Segons ha pogut saber aquest mitjà, el Comitè d'Empresa ja prepara diverses mobilitzacions relacionades amb l'impagament dels objectius, que haurien de rebre abans d'acabar març. Serà el dia 27 de març quan els empleats del Sant Joan es concentrin a les portes de la sala del consell d'administració. A més a més, el 31 de març a la tarda està prevista una manifestació a la plaça del Mercadal, davant de l'Ajuntament. El mateix 3 d'abril, els treballadors presentaran un procediment col·lectiu contra l'empresa per no haver cobrat els objectius. 

 

Imatge d'arxiu del Comitè d'Empresa. | Carla Bergadà.

 
Comentaris
Pagano
Els regalem l'IBI dupliquen el dèficit i encara fan vagues perquè volen cobrar més BPO. ens estant prenent el pel. PRIVATITZACIÓ I AJUNTOS JA
Plutarco
Sí, pero lo que hay que tener en cuenta es que el hospital paga 7 millones de euros anuales al ayuntamiento para pagar la deuda que se tiene por la construcción del hospital. Si las cosas no las hicieron bien desde el principio, no son los trabajadores quienes tienen que pagar su ineptitud. Que un hospital sea de titularidad municipal y gestión privada (Sagessa) provocan todos estos sin sentidos. Esto lo están pagando lo ciudadanos de Reus y los trabajadores. Los que menos culpan tienen.
Pablo
Les DPOs corresponen aproximadament al sou d'un mes. Els sous dels directius I els diferents lloguers, cessions y subcobtractacions supossen una despesa molt mes gran que pagar a cada treballador el que se li ha promés per escrit I cobsta al pressupost. L'IBI sel perdona L'Ajuntament a si mateix ja que es l'unic accionista. La privatitzacio es lobjectiu de totla plegat.
Marta
Molt valent el periodista que signa la notícia, per a que després diguin que esteu a sou de l'Ajuntament...
Ganxet
Vau emanar un hospital nou els ciudadant de Reus va adelentar els diners a canvi d'un lloguer i mentre altres s'ajustven el cinturó durant la crisi vau anar tirant de beta pensat que ja pagariem els de sempre. I per colmo ens preneu com a rehens amenaçant de no atendre's.
Penjases
Els treballadors demanen el que és seu. Treballen en condicions extremes i davant molta gent mal educada, les quals tenen molts drets i zero obligacions, i a vegades amenaçats. A tots ens agrada ser ben atesos, però també cobrar a final de mes. Ells no tenen la culpa de la mala gestió ni que més d'un vagi a urgències perquè no li surt un pet.
JP
Ara que els treballadors tornin a rebre entre aplaudiments a la CUP que NO van votar a favor que paguessin les DPO.
MjjA
El propi ajuntament vol despendre s de l hospital
JMA
El alcalde y sus colaboradores les viene grande el cargo. Filtran la noticia para vender el hospital.
josep
Privatitzacio Hospital y prou fer practiques mes profesionalitat que tots el deriven cap a Bcn,jo crec que vendran el hospital i tindra que asuimir-ho el ICS y si no venta a capital privat es la unica solució per sanejar els comptes ni 4 ni 5 sino 8.000.000 milions de euros despilfarrats aixo va de mal en pitjor y clar fen contractes de practiques i eventuals clar aixi el personal esta estressat per favor solucioneu aixo ja de una vegada i no tant parches
Xavier
Dons no ho devien fer tan malament els gerents d'abans: no generaven déficit, tenien resultats positius i els treballadors cobraven les DPO. Plutarco només aclarir que SAGESSA és una empresa pública municipal, el President és el Sr. Pellicer.
ganxet
Quin temps aquells d'INNOVA del Sr. Prat, cobravem les DPO's i els reusencs cobraven el lloguer i l'IBI.
Ram
Marta, si, si, molt valent el periodista. D'entrada no el signa ningú sinó que es fa des de la Redacció. I a més una notícia tan trascendent però que demostra la nefasta gestió s'ha suprimit de portada. Ara sí la fabulosa notícia de la millora de camins deurà estar una setmana en portada.
ton
Els politics del govern municipal no donen pas la talla, quincriteri empresarial poden tenir si cap te la mes mínima experiencia de gestió de una empresa. Lo Seu, esmorçars , paelles, gegants, i l'any de......

envia el comentari