L’escola Joan Rebull de Reus haurà de fer el 25% de classes en castellà per ordre judicial

El jutge ha ordenat mesures cautelars després de la denúncia d'una família

Imatge de l'entrada de l'escola pública Joan Rebull de Reus. Foto: Marta Bros.

 

L'objectiu d'algunes famílies i grupuscles polítics d'acabar amb el model educatiu i lingüístic català va fent forat i sembla no tenir opositors. Des d'aquest dilluns vinent, i segons ha pogut confirmar ReusDiari.cat, l'escola pública Joan Rebull de Reus haurà de fer el 25% de les seves classes en castellà, fent saltar pels aires el model pedagògic i lingüístic del centre.

 

Aquesta imposició judicial arriba com a paquet de mesures que ha dictat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de manera cautelar fins que no es dicti sentència de la querella que ha presentat una família del centre demanant rebre educació en espanyol. Fins que el jutge no decideixi finalment com queda la situació, s'han dictat aquestes mesures cautelars, com també en altres centres educatius del país. Fonts del departament d'Ensenyament, liderat actualment per la reusenca Meritxell Ruiz, han confirmat a aquest mitjà les mesures dictades pel jutge i han assegurat que són «d'obligat compliment». Ruiz no contempla un incompliment de les mesures cautelars desobeint les instruccions del Tribunal de Superior de Justícia de Catalunya que depèn directament del sistema judicial espanyol.

 

Juntament amb Inspecció d'Ensenyament i la direcció del centre, el departament ha dissenyat un model per tal de poder fer aquest 25% d'hores en castellà a l'escola Joan Rebull. Fonts del departament han explicat que s'ha fet per tal d'afectar com menys millor el model pedagògic i model lingüístic del centre. L'aplicació de les mesures cautelars implicarà que algunes assignatures s'imparteixin en castellà.

 

La direcció de l'escola Joan Rebull no ha volgut donar detalls de com s'aplicarà aquest model el dilluns vinent. La directora ha volgut desviar l'atenció cap al departament i als serveis territorials d'Ensenyament al Camp de Tarragona. Alguns dels pares d'alumnes d'aquesta escola han manifestat a aquest mitjà que el centre no els ha informat d'aquest canvi de model ni tampoc de la possibilitat de no complir amb les instruccions que s'han donat des de la Justícia. Amb tot, doncs, sembla que ni des del departament ni des de l'escola volen fer res per aturar aquesta imposició judicial contra el model lingüístic de la coneguda escola reusenca.

 

L'escola Joan Rebull, objectiu espanyolista

A principis d'any 2014 un grup espanyolista va fer pintades a la porta de l'escola Joan Rebull de Reus. Signades per Democracia Nacional Joven, les joventuts del partit d'extrema dreta Democracia Nacional, van escriure «muerte al separatismo».

 

Imatge de l'atac que va patir la Joan Rebull el passat any 2014. Foto: Guillem RS.
Comentaris

envia el comentari