ERC es desmarca del govern i trenca la disciplina de vot en una moció

El PP ha proposat que es demani suport a l'Estat espanyol per a la Capital de la Cultura Catalana
Les dues regidores republicanes en imatge d'arxiu. | ReusDiari.cat

 

  

Durant el ple d'aquest divendres, 17 de febrer, el Partit Popular ha presentat una moció que demanava, explícitament, «l'impuls de línies de treball i acords amb la Secretària d'Estat —espanyol— de Cultura». Ha estat en aquest punt en què el govern ha decidit votar en dues direccions: PDECat-CiU i Ara Reus per una banda i ERC per l'altra. A efectes pràctics, els populars volen que des de Madrid aportin tot el possible per ajudar en la Capitalitat de la Cultura Catalana.

 


La regidora responsable de Cultura, Montserrat Caelles, ha insistit que el seu vot favorable es justifica amb la possibilitat de rebre cap ajuda que doni un cop de mà a la ciutat. No obstant això, segons ha explicat la portaveu dels republicans, Noemí Llauradó, la seva formació ha decidit oposar-se i trencar així la disciplina de vot que, tenint en compte l'acord de govern, es pot fer per qüestions ideològiques.

Aquest ha estat el cas de la moció dels populars que, per a Llauradó, «no estem en contra de les ajudes a l'Ajuntament però sí que s'instrumentalitzin políticament. Aquestes darreres setmanes ho hem vist, tot just es va conèixer l'ajut, Soraya Saenz de Santamaría va sortir a dir que intensificaran el contacte amb ciutats com Reus, emmarcant-se en una estratègia que, ha dit, implica recuperar les institucions catalanes perquè no siguin al costat de l'independentisme». «En altres circumstàncies passaria com una moció municipalista però ara la veiem com una moció que persegueix l'activitat de l'Estat espanyol», ha acabat dient la regidora. EN total, però, el ple ha aprovat la proposta amb dinou vots en contra i només l'oposició de la CUP i ERC.
Comentaris
Pau
Quina colla de gent, galifardeus, molt BE per la CUP i erc

envia el comentari