El Ple de Reus aprova presentar un recurs per evitar quedar fora de l'AMI

Ciutadans va aconseguir que un jutge dictés una sentència que anul·la la seva adhesió
Una imatge del ple municipal celebrat aquest divendres. | Carla Bergadà.

 

La darrera setmana, un jutge del Contenciós Administratiu anul·lava, arran d'un recurs de Ciutadans i Societat Civil Catalana, l'adhesió de Reus a l'Associació de Municipis per la Independència i, alhora, el pagament de la quota a l'entitat. És per això que, si l'Ajuntament volia seguir-hi dins, es veia obligat a presentar un recurs d'apel·lació que, abans, hauria d'aprovar el Ple.

 

 


Diverses persones han mostrat el seu rebuig a mantenir-se a l'AMI. | Carla Bergadà.

 

En la sessió plenària d'aquest divendres, 17 de febrer, els membres del consistori han aprovat la presentació d'aquest recurs d'apel·lació que demana seguir formant part de l'AMI. En l'exposició dels motius per realitzar aquest document, el regidor Joaquim Enrech ha assegurat que tot plegat s'ha dut a terme amb un procediment «peculiar», ja que «la mateixa part demandant forma part de l'Ajuntament i, per tant, de la demandada».

Enrech ha insistit que «confiem en els òrgans judicials i per això volem presentar el recurs» —la CUP havia cridat a la desobediència. «La sentència que ha dictat el jutge «vulnera el principi d'autonomia municipal i de llibertat d'associació. Va ser pres per majoria absoluta, respectant les formes, dins de les competències municipals i en l'exercici tan bàsic en un principi tan bàsic com el de l'autonomia municipal», ha deixat anar Joaquim Enrech, qui ha recordat que «l'AMI és una entitat legal i l'acord també té plena validesa legal».


Per la seva banda, sense sorpreses, el Partit Popular, el Partit Socialista i Ciutadans han votat en contra de la presentació d'aquest recurs al·legant arguments que tothom ha sentit múltiples vegades. «No tots els reusencs han de pagar dels seus impostos pertànyer a l'AMI, no tots són independentistes. Ja ho vam dir al seu dia, i ara la justícia ens dóna la raó», ha dit Sebastià Domènech, portaveu del PP.

El PSC ha defensat que «cadascú s'hi adhereixi a títol personal, però no és necessiri que hi sigui l'Ajuntament» i per Ciutadans, el seu portaveu, Juan Carlos Sánchez, ha deixat anar:«No en el meu nom ni amb els meus impostos. No en el nom dels milers de ciutadans de Reus que volen seguir essent catalans i espanyols».

Ara Reus ha argumentat el seu «sí» considerant que «totes les partes tenen dret a defensa. Vostès avui estan atacant l'Ajuntament de Reus com a institució i representació dels ciutadans. Si som constitucionalistes, hauríem de votar que sí». ERC ha animat els espanyolistes a «canviar les majories, si no els agrada» i la CUP ha sentenciat: «Màxima lluita contra vostès, contra el vostre maleït estat i contra la vostra maleïda constitució». En definitiva, l'abstenció de la CUP ha permès que el consistori presenti aquest polèmic recurs.Comentaris

envia el comentari