La CUP de Reus posa en dubte el compromís de Carles Pellicer amb el referèndum

La formació no té constància que l'alcalde hagi rebut cap notificació per part de la Fiscalia
Els regidors Mariona Quadrada i Edgar Fernández a la roda de premsa d'aquest dijous, 14 de setembre. | ReusDiari.cat

 

La CUP de Reus no té constància que l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, hagi rebut cap notificació que el citi a declarar després que la Fiscalia hagi ordenat investigar tots els batlles que donen suport al referèndum de l'1 d'octubre. Així ho ha assegurat aquest dijous, 14 de setembre, el regidor cupaire Edgar Fernández i ha recordat que l'alcalde no ha signat el decret de suport al referèndum, que tenia com a objectiu «desbordar la lògica repressiva de l'Estat», sinó que només ha donat suport a un manifest que no comporta responsabilitat jurídica. «Hem assumit fer-nos una foto amb l'alcalde per un manifest que no té contingut jurídic», ha lamentat i ha carregat contra aquesta «poca predisposició» de Pellicer de cara a la celebració de l'1-O, que recorden que s'ha vist demostrada amb el rebuig de totes les mocions que la CUP ha presentat a Reus perquè el consistori posés a l'abast de la ciutadania tots els recursos necessaris per garantir la votació. Tot i així, malgrat les crítiques a l'actitud de alcalde, la formació de l'Esquerra Independentista ha assegurat que li donarà tot el suport en cas que finalment se'l citi.

 


Pel que fa al ple d'aquest divendres, 14 de setembre, la CUP preguntarà sobre el gran desplegament d'agents de la policia espanyola a Reus des del passat dimarts, 12 de setembre. La formació demanarà a l'Ajuntament que informi la ciutadania i a la resta de grups municipals sobre el motiu d'aquest dispositiu policial, que consideren una mostra de força per part de l'Estat i que ha generat l'alarma entre els reusencs. Els cupaires també presentaran dues mocions. La primera se centrarà en la preservació d'un element patrimonial de la ciutat com és la fumera helicoidal del Molí de Baix de Monterols, situada a la Boca de la Mina. La moció inclou la declaració d'aquest element, premodernista i que il·lustra el procés d'industrialització, com a bé d'interès local i acordar una actuació municipal amb l'objectiu d'evitar la seva degradació.

 

El grup municipal també presentarà una moció de rebuig a la producció i venda d'armes que alimenten els conflictes dels quals fugen les persones refugiades. El document, impulsat pel Centre Delàs d'Estudis per a la Pau, inclou el compromís de la ciutat per impedir que els concursos públics afavoreixin les empreses que treballen amb altres vinculades a la indústria militar, a més de treballar per informar sobre les companyies vinculades amb la fabricació d'armament.
Comentaris
Sussana J.
L'alcalde no ha signat el decret i ens ha venut gat per llebre amb una merda de manifest?? CUP, no afluixeu amb això, si us plau, hostieee!! No sóc comunista però amb la independència, si hem de confiar amb la LLaurador i l'Alberich, anem bé.. confiem en vosaltres!!
George
Quina ???? de polítics tenim governant Reus, sempre "post veritats" endavant cupaires
Cori
Aquest alcalde es un covard, solament busca que no li toquin el seu patrimoni, ni ficarse en lios, per ell tot es: "ara no toca", sempre fa el que vol pero la culpa també es que li permetré fer, fora ja, no fa res per la seva ciutat.
Andreu
El mes llest de tots davant d aquesta tonteria... no us doneu compte que aquests dels junts ñer si us estan venent la moto... tirant al ñoble contra espanya per poguer robar mes calers
Català74
Evidentment que aquest refer. ja se sap q nomes serveix per provocar, mostrar muscul,recolzament popular etc.pero ni empreses ni organismes instituc.,ens recolzen, el president vasc per començar. Al final, suposo i desitjo qun dia per fi dues bandes seuran i arribaran a un acord. Basicament economic. A cap de les dos parts, junts x si inclosos, els interesa la separacio. Nomes gestionar mes calers. El que em fa por es si a suissa s obriran nous comptes amb cognom catala
Jose
Ja passareu direcció de la garjola on anireu a parar cupaires!!
trols
Déu n'hi do quants trols de la CUP fent comentaris
Ana
El sr alcalde esta de nuestro lado, el sabe como hacer las cosas, pacta con nosotros con erc, con ara, y a los peperos y cs tambien para sus cositas, asi que estoy muy orgullosa de mi alcalde, y a mi me va perfecto estoy sentadita y viviendo del cuento, como mi querido padre me enseño. Ilusos que sois que creeis que los de la rosa no manejamos todo, SIEMPRE MANDAREMOS EN REUS DE UNA MANERA U OTRA.

envia el comentari