Reus presenta alguns dels seus projectes Smart City a l'Smart City Expo World Congress

És els dies 14, 15 i 16 a Barcelona
Una de les ponències de l'Ajuntament de Reus.
Una de les ponències de l'Ajuntament de Reus. | ReusDiari.cat

 

L'Ajuntament de Reus participa en l'Smart City Expo World Congress —Barcelona, del 14 al 16 de novembre— amb dues ponències sobre iniciatives innovadores incloses en el pla Reus Smart City. Aquest dimarts, 14 de novembre, ha presentat l'app Aparcar, compartida entre Reus i Cambrils, per al pagament de les zones blaves i de la càrrega del vehicle elèctric. El dijous, 16 de novembre, l'Ajuntament de Reus explicarà com s'integra en la plataforma de sensors de ciutats intel·ligents anomenada Sentilo i que també comparteixen la Diputació de Barcelona i els ajuntaments de Reus, Barcelona, Terrassa i Sant Feliu de Llobregat.


L'aplicació Aparcar es planteja com un servei de zona blava unificat a disposició dels municipis a partir de l'experiència de Reus i Cambrils, els municipis que han desenvolupat la plataforma. Aquesta aplicació permet pagar la zona blava i també la càrrega elèctrica i, a més, l'usuari pot utilitzar la mateixa aplicació indistintament en els dos municipis.

Sentilo és una plataforma per a la distribució d'informació captada a través de sensors. Reus disposa de sensors en zones de càrrega i descàrrega, en places d'aparcament subterrani i de zona blava, o en vies de circulació que permeten conèixer la densitat de trànsit en punts estratègics de la ciutat. La informació captada a través de sensors es trasllada a la ciutadania a través de pantalles informatives o d'altres dispositius electrònics, de manera que es pot influir en les decisions de mobilitat dels usuaris. De la mateixa manera, l'anàlisi d'aquestes dades en facilita la gestió per part dels responsables.
Comentaris

envia el comentari