Un nou taller a les biblioteques reconeixerà la figura del doctor Alexandre Frias

L'activitat combina llibres i salut com a mètode per descobrir i aprofundir en el coneixement del metge
Imatge de la presentació de la programació de l'Any Frias | Cedida

 

En el marc de les activitats d’estiu de les Biblioteques Municipals de Reus i dins la programació de «Reus Capital de la Cultura Catalana 2017» es realitzaran diverses sessions del taller «A la biblioteca fem salut amb el doctor Frias», una activitat adreçada a públic de totes les edats que combina llibres i salut com a mètode per descobrir i aprofundir en el coneixement de la figura del pediatre reusenc Alexandre Frias Roig (Reus, 1878-1963), el primer taller es realizarà el dimarts 18 de juliol a dos quarts de set de la tarda. L’Any Frias reivindica la figura d’aquest metge que a principis del segle XX va convertir Reus en la ciutat de l’Estat espanyol amb menys mortalitat infantil i que va adonar-se de la importància de la prevenció i la vigilància de la salut infantil, fins al punt d’esdevenir un dels primers especialistes en pediatria de Catalunya i de la resta de l’Estat. 


Durant els mesos d’estiu, les Biblioteques Municipals ofereixen un ampli ventall d’activitats, les propostes per no quedar-se a casa i gaudir de la lectura i la cultura són el cicle «Biblioteques amb DO», el programa «Biblioteca Chill Out amb els nostres músics», a la Biblioteca Pere Anguera, l’activitat «A la Biblioteca fem salut amb el Doctor Frias» i el Joc de Lectura de l’Estiu «Visca la Revolució!». L’horari d’obertura de les Biblioteques Municipals aquest estiu serà el següent: de dilluns a divendres de deu del matí a dues del migdia i de dilluns a dijous de cinc de la tarda a vuit del vespre la Biblioteca Central Xavier Amorós; divendres de deu del matí a dues del migdia i de dilluns a dijous de cinc de la tarda a vuit del vespre la Biblioteca Pere Anguera; la tercera biblioteca de la ciutat és la del Centre de Lectura que durant l’estiu estarà oberta de dilluns a dissabte de deu del matí a una del migdia i de dilluns a divendres de cinc de la tarda a vuit del vespre, amb els dissabtes d’agost tancat.

 

Pel que fa al «Cicle Biblioteques amb DO» cada dilluns de juliol, a les vuit del vespre als jardins de la Biblioteca Central Xavier Amorós, arriba la quarta edició consecutiva del cicle, en el qual enguany hi ha activitats complementàries en altres dates del mes de juliol adreçades a un públic familiar i als amants dels clubs de lectura. El cicle, promogut pel Servei de Biblioteques de Catalunya, es realitza en col·laboració amb la Denominació d'Origen Catalunya i suggereix una aproximació a la literatura i la música de la mà dels vins d'aquesta denominació d'origen que té la seu a l'Estació Enològica de Reus. Les activitats que es podran gaudir en aquest cicle a la BCR de cara a les següents setmanes són: «Parlem de Gabriel Ferrater amb Marina Mallafrè» introducció a la biografia del poeta reusenc Gabriel Ferrater i al coneixement de la seva obra, el 26 de juliol a dos quarts de set de la tarda; «De l'amor i del temps. Artigas canta Gabriel Ferrater», cançons sobre poemes de Gabriel Ferrater, el 31 de juliol a les vuit del vespre; «Vinyetes. Història del còmic en català», del 16 de juliol al 3 d’agost.


D’altra banda, a la Biblioteca Chill Out amb els nostres músics, els dilluns d'agost i el primer dilluns de setembre a dos quarts de set de la tarda la Biblioteca Pere Anguera ofereix una combinació de llibres i música, amb músics locals que presenten creacions recents i amb els quals es pot fer una estona de tertúlia i música. La programació és la següent: «Caminando», el primer disc d’estudi del cantautor Marc Cortadelles gravat el 2016 a Reus, el 7 d’agost; Marta Garcia. Marta d'Ivori. Es defineix com «dels 90 i amant de les arts; influïda per tot el que m'envolta, autodidacta i sensible a tot allò que surt de l'ànima», el 21 d’agost i el 4 de setembre, Fito Luri presenta el treball «Planetes càlids», que reuneix onze noves cançons en la seva versió física que es converteixen en dotze a l'edició digital, un disc on la cançó té valor com a tal, en singular, com a petita però sincera obra creativa.

 

Finalment, el Joc de lectura de l’estiu 2017: «Visca la revolució», per a públic infantil i familiar consistirà a localitzar a les biblioteques un seguit de llibres amb personatges que decideixen revolucionar-se. S'hi podran trobar revolucions minúscules i íntimes, però també algunes de majúscules i col·lectives. Totes trenquen una llança a favor dels canvis i de les millores de tot allò que ens envolta. Paral·lelament es realitzarà l'exposició «Visca la revolució!», durant el mes de juliol a la Biblioteca Pere Anguera i durant el mes d'agost a la Biblioteca Central Xavier Amorós. En aquesta exposició es podrà trobar-hi diferents tipus de revolucions i aquells llibres que el CLIJCAT ha seleccionat per a la mostra.

 Comentaris

envia el comentari