Reus dona el tret de sortida al Congrés Internacional de Gegants i Imatgeria Festiva

Es reuniran a la ciutat un extens nombre d'experts en matèria gegantera arribats de tot el món
Els Gegants de Reus i la Mulassa ballen per Corpus
Els Gegants de Reus i la Mulassa ballen per Corpus | ReusDiari

 

Aquest dijous, 12 d'octubre, donarà inici el Congrés internacional de Gegants a Reus i s'allargarà fins al diumenge dia 15. Tant l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, com la Colla Gegantera de Reus i l'Ajuntament hi han col·laborat per organitzar aquests actes, que reuniran a la ciutat un extens nombre d'experts en la matèria arribats de diferents llocs del món. Quant a gegants, la reunió també serà internacional, sumant-se als representants catalans i espanyols.

 

Aquesta serà la primera ocasió en què se celebri un acte d'aquestes característiques, no en va, és el primer congrés sobre la matèria realitzat a terres catalanes. Els pilars en què es basarà el congrés seran el caràcter acadèmic, amb exposicions i xerrades i el festiu, amb mostres de gegants i imatgeria Festiva.

 

L'àmbit més acadèmic es desenvoluparà a la sala Santa Llúcia des del dijous 12 d'octubre al matí fins dissabte 14, i donarà pas, també el dissabte, a la part més festiva del Congrés. A les 10.00h tindrà lloc la trobada inicial de colles a la plaça de la Llibertat, on també finalitzarà, el diumenge 15. A més, cal afegir a aquests esdeveniments, l'exposició que es farà al vestíbul de la Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia, on es podrà veure, del 12 al 27 d'octubre l'exposició Gegants del món.

 
Comentaris

envia el comentari