La primera edició del Congrés Internacional de Gegants a Reus s’estrenarà amb sorpresa

Al congrés hi assistiran colles d'arreu del món fins a arribar a la cinquantena de gegants així com ponents d'origen basc, holandès o italià, entre d'altres
La regidora de Cultura, Montserrat Caelles, en l'acte de presentació del Congrés Internacional de Gegants
La regidora de Cultura, Montserrat Caelles, en l'acte de presentació del Congrés Internacional de Gegants | Àlex Olivé Pérez

 

Avui dia 4 d'octubre s'ha presentat, a l'Ajuntament de Reus i en presència de la regidora de Cultura Montserrat Caelles, la primera edició en territori català del Congrés Internacional de Gegants. A l'acte hi ha assistit Valentí Serra, president de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, Astrid Marín, la presidenta dels Gegants de Reus i, per sorpresa, el dissenyador Josep Maria Cases.

 

 

  

La regidora ha començat l'acte agraint la voluntat i col·laboració de les colles geganteres de Catalunya així com el suport i mecenatge del Reus Capital de la Cultura Catalana 2017, que emmarca també aquest acte com ho ha fet amb una àmplia varietat en els últims mesos. Caelles també ha volgut destacar la importància d'un esdeveniment com aquest que posi en relleu el caràcter internacionalista de la ciutat, tal com es veu reflectit en els seus propis gegants.

 

 

  

A continuació han pres la paraula la resta d'actors representats a l'acte. En primer lloc, en Valentí Serra, que ha fet un repàs de les diverses conferències que tindran lloc del dia 12 al 14 d'octubre, on participaran ponents d'orígens tan diversos com el francès, el basc o l'italià, entre d'altres.

 


LA SORPRESA

Per últim, l'Astrid Martín ha explicat quina serà la logística darrere la participació dels gegants propis i els arribats d'arreu —que conformaran un total de 50— durant les jornades del dissabte 14 i el 15 d'octubre. L'inici es donarà amb la «plantada» dels gegants a la plaça de la Llibertat per, a continuació, iniciar una cercavila que acabi amb els protagonistes a la plaça del Mercadal. Aquest serà el moment on es desvetllarà la gran sorpresa de la jornada, que ha explicat Josep Maria Cases, i és que, la geganta petita de Reus, la Vitxeta, presentarà un nou vestit, amb un disseny allunyat dels llisos previs i «inspirat» en tons florals.
Comentaris

envia el comentari