Les biblioteques municipals de Reus acullen les primeres Jornades d'història de la Literatura Infantil

«Llum de Llull» serà aquest divendres i dissabte, 17 i 18 de novembre
Imatge de l'exterior de la Biblioteca Municipal Xavier Amorós
Imatge de l'exterior de la Biblioteca Municipal Xavier Amorós | Arxiu

 

Les Biblioteques Municipals de Reus i el grup de treball Bib-Botó del Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya organitzen aquest divendres i dissabte, 17 a la Biblioteca Central Xavier Amorós la primera edició de les Jornades de Literatura Infantil, que tenen com a lema «Llum de Llull» i que s'inclouen a la programació de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017. Les jornades volen contribuir a aprofundir en el coneixement del ric patrimoni literari català adreçat als infants i reconstruir el seu relat de la mà dels principals experts en la matèria tant del país com de fora.

Aquesta primera edició de les jornades és fruit de la commemoració dels 700 anys de la mort de Ramon Llull, personatge al qual li volen retre homenatge i posar en relleu la gran aportació que aquest autor va fer a la literatura europea medieval. En aquest sentit, en el marc d'aquestes jornades es proposarà la creació d'una efemèride de celebració anual, el Dia català del llibre infantil, perquè es pugui commemorar a tot el territori del domini lingüístic català.


Durant la jornada de dissabte es realitzaran activitats amb una fira de llibreries locals que presentaran les novetats de Nadal 2017 i propostes per a famílies i públic en general, com ara presentacions de llibres, un taller d'il·lustració a càrrec d'Ignasi Blanch i contes.

 

Aquesta setmana, a més, es poden visitar les exposicions dedicades a Ramon Llull: «La Veritat Inefable», de l'Institut Ramon Llull; «Autòmat Llull», produïda per Milimbo, i una mostra bibliogràfica de fons de diferents biblioteques. També es podrà veure l'exposició «Il·lustrar en color», amb dibuixos originals de l'il·lustrador Ignasi Blanch. Tots aquests muntatges es troben a la Biblioteca Central Xavier Amorós.
Comentaris

envia el comentari